Onderwerpen in dit artikel:

Als bedrijf dat zich richt op gezondheid en voeding, begrijpen wij als geen ander welke gevolgen de huidige COVID-19 situatie heeft voor de gezondheidszorg, patiënten en hun verzorgers. Wij willen onze steun en waardering uitspreken voor iedereen, die zich dagelijks inzet om deze moeilijke situatie het hoofd te bieden.

Wij maken producten voor de meest kwetsbare doelgroepen in de samenleving: baby’s, peuters en patiënten. Vanuit die verantwoordelijkheid doen wij alles, in samenwerking met partners, om de maatschappelijke impact van de crisis te minimaliseren. Het waarborgen van de kwaliteit en beschikbaarheid van onze producten heeft onze prioriteit.

Onze (kantoor)medewerkers werken bijna allemaal thuis, maar wij blijven uiteraard voor u gewoon bereikbaar via telefoon en ander digitale kanalen. Ook dragen wij graag ons steentje bij aan de informatievoorziening rondom het coronavirus en wat wij allemaal kunnen doen om verspreiding te voorkomen. Daarom vindt u op deze pagina extra informatie met adviezen of andere updates.

Mocht u andere vragen hebben, dan staan onze diëtisten van Nutricia Medische Voedingsservice voor u klaar om uw vragen te beantwoorden via 0800 – 022 33 22 of medischevoeding@nutricia.com.

21 april 2020

6 manieren waarop u uzelf en uw naasten kan beschermen

1. Was regelmatig uw handen

Het coronavirus wordt verspreid door menselijk contact. Daarom is het belangrijk om uw handen goed te wassen met water en zeep en dit gedurende 20 seconden vol te houden. Maak er dus een vaste routine van vóór maaltijden, wanneer u van buiten komt en voor en na het ontmoeten van vrienden of familie.

Wat betekent dat voor u? Dit helpt eventuele sporen van het virus op uw handen te verwijderen, zodat u uzelf en/of mensen om u heen niet infecteert. Zorg er daarnaast voor dat iedereen die dezelfde ruimte binnengaat als u ook zijn handen wast - bijvoorbeeld familie, verzorgers, de postbode, etc. Als u een verzorger bent, is het erg belangrijk om aan de persoon die u bezoekt duidelijk uit te leggen waarom handen wassen cruciaal is.

RIVM-richtlijnen voor handen wassen: https://www.rivm.nl/hygiene/handen-wassen

2. Houd 1,5 meter afstand

We willen allemaal in de buurt van onze (oudere) familieleden en vrienden zijn om hen tijdens deze stressvolle tijden bij te staan. Maar het wordt aanbevolen dat we onze bezoeken minimaliseren om de verspreiding van het coronavirus te stoppen. Kort daarom bezoeken of familiebijeenkomsten in en houd ten alle tijden 1,5 meter afstand.

4. Bedek uw mond en neus bij niezen en hoesten

Gezien het virus zich verspreidt via druppeltjes, is het belangrijk dat u uw mond en neus goed bedekt bij hoesten of niezen. Gebruik voor het bedekken uw elleboog of papieren zakdoekjes.

5. Bereid voedsel veilig en hygiënisch voor

Gebruik aparte snijplanken voor rauw en (on)gekookt voedsel. Was ook uw handen vóór, tijdens en na het bereiden van rauw en gekookt voedsel.

U hoeft vlees niet te vermijden. Zorg ervoor dat al het vlees tijdens de bereiding goed gaar is en op de juiste manier wordt behandeld.

Wat betekent dat voor u? Omdat we voor onszelf, ons gezin en als verzorger vaak voor een patiënt koken, kan het coronavirus worden verspreid door inname. Daarom is het voor de persoon die het eten bereidt nog belangrijker om tijdens het koken de veiligheidsprocedures te volgen.

Was bij sondevoeding altijd uw handen met water en zeep voordat u sondevoeding toedient. Gebruik de open verpakking altijd binnen 24 uur (zie de instructies op het etiket) en vervang de toedieningsset elke 24 uur.

RIVM-richtlijnen voor hygiëne met eten klaarmaken: https://www.rivm.nl/hygiene/hygiene-bij-eten

6. Blijf op de hoogte en volg advies op

Met de explosie van berichtgeving over het coronavirus is het erg belangrijk dat u op de hoogte bent van de juiste informatie. De meest betrouwbare en up-to-date informatie die beschikbaar is, staat op de website van RIVM: 

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19 

Deze informatie is niet bedoeld als vervanging voor professioneel medisch advies.
Vraag altijd advies aan een arts als u vragen of opmerkingen heeft.

Toediening sondevoeding

Nutricia zet zich in om iedereen die betrokken is bij het gebruik van sondevoeding, waar mogelijk te ondersteunen: de patiënt, de verzorgers en de medisch professionals. We willen daarmee bijdragen aan optimale voedingsondersteuning voor iedere patiënt die sondevoeding nodig heeft.

Hieronder hebben wij een aantal adviezen voor u verzameld met betrekking tot sondevoeding. De adviezen bieden ondersteuning in de dagelijkse praktijk rondom het toedienen van sondevoeding, zoals sondevoeding opstarten, de pomp programmeren en het toedienen van sondevoeding via zwaartekracht of bolus. 

  1. Nutrison OpTri aansluiten (PDF)
  2. Sondevoeding toedienen met de Flocare Infinity pomp (PDF)
  3. Sondevoeding toedienen via zwaartekracht (video)
  4. Sondevoeding toedienen via bolus (video)

Mocht u andere vragen hebben, dan staan onze diëtisten van Nutricia Medische Voedingsservice voor u klaar om uw vragen te beantwoorden via 0800 – 022 33 22 of medischevoeding@nutricia.com.

Instructiekaarten in PDF

3. Sondevoeding toedienen via zwaartekracht

4. Sondevoeding toedienen via bolus

Specifieke informatie met betrekking tot ouderen

Om ouderen zo goed mogelijk te ondersteunen en adviseren in deze tijden van crisis, hebben we een speciale pagina voor hen gecreëerd.
Klik hier voor meer tips met betrekking tot o.a. voeding en bewegingstips voor ouderen.

Wilt u meer informatie of advies? Neem dan contact op met onze diëtisten van Nutricia Medische Voedingsservice - 0800 022 33 22

Nutricia Medische Voedingsservice ook nu beschikbaar voor vragen en advies!

Wij begrijpen dat de huidige COVID-19 situatie tot vragen kan leiden bij gebruikers van onze producten, mantelzorgers en zorgverleners. Onze diëtisten van Nutricia Medische Voedingsservice staan ook nu voor u klaar om u te ondersteunen.
Wij zijn bereikbaar via

Voor al uw vragen over onze producten of persoonlijk advies, wij helpen u graag. Ook nu!


Vanuit Nutricia spreken we graag onze waardering uit voor iedereen die zich inzet om de huidige situatie het hoofd te bieden.