Nutridrink PlantBased bevat hoog kwaliteit eiwit
Eiwitkwaliteit wordt bepaald door twee factoren: het aminozuurprofiel en de biologische beschikbaarheid van een eiwit. Met biologische beschikbaarheid wordt ook wel de verteerbaarheid en opname bedoeld.
Eiwitkwaliteit wordt vaak in PDCAAS (Protein Digestibility Amino-Acid Score) uitgedrukt. PDCAAS is momenteel de meest gebruikte maat om eiwitkwaliteit uit te drukken. Een PDCAAS van 100% procent geeft aan dat een eiwitbron een hoge kwaliteit heeft1, zie figuur 1.
Figuur 1: factoren die eiwitkwaliteit bepalen1,5
In Nutridrink PlantBased zijn twee hoogwaardige plantaardige eiwitbronnen gecombineerd: erwt en soja. Dit zorgt voor een optimaal aminozuurprofiel, volledig in lijn met de aanbevelingen van de FAO2, en een hoge biologische beschikbaarheid.3,4 De 12 gram erwt- en soja eiwit in Nutridrink PlantBased heeft een PDCAAS score van 100%.3-5 Vergelijkbaar met Nutridrink op basis van melkeiwitten. Daarmee is Nutridrink PlantBased een goede (smaak)variatie voor Nutridrink, zie figuur 2.

Figuur 2: vergelijking verschillende eiwitbronnen3-5