Praatjesmaker overzicht

Praatjesmaker #1 2022

Voeding voor de allerkleinsten: dat is wat ons allen bindt. Hoe zorgen we ervoor dat elk kind een goede start krijgt, of het nu op tijd of te vroeg geboren is, of het borstvoeding krijgt of flesvoeding, of het helemaal gezond is of een allergie of ziekte heeft?

In deze PraatjesMaker nemen we u weer mee in een aantal onderwerpen. Van voedselweigering tot ondervoeding en van plantaardig opvoeden tot uitleg over de verschillende biotica. We proberen de PraatjesMaker altijd zo breed mogelijk samen te stellen en zodanig dat het aansluit bij uw dagelijkse praktijk. Maar misschien mist u wel onderwerpen? Of werkt u in een specifiek gebied waaraan wij nog nooit aandacht gaven? Laat het ons weten want we zijn altijd op zoek naar mooie verhalen, onderzoeken en innovaties op het gebied van voeding voor de allerkleinsten. U kunt uw ideeën voor artikelen aan ons melden via scholing@nutricia.com. We nemen dan contact met u op.

Bekijk hier de nieuwste Praatjesmaker.

Beluister onze Praatjesmaker Podcast

Meer plantaardig eten is belangrijk voor gezondheid, dierenwelzijn en duurzaamheid. Begrijpelijk dus dat steeds meer ouders flexitarisch, vegetarisch of veganistisch eten. Vaak willen zij hun kind ook een meer plantaardig voedingspatroon geven. Kinderdiëtist Lindsey Douven geeft antwoord op de meest gestelde vragen over plantaardig eten voor (jonge) kinderen. Beluister hier onze Praatjesmaker Podcast.

Praatjesmaker #2 2021

Jubileumuitgave
Als je als bedrijf 125 jaar bestaat, dan is dat iets feestelijks. In deze PraatjesMaker staan we stil bij deze mijlpaal. Daarom hebben we PraatjesMaker in dit mooie nieuwe jasje gestoken én hebben we een speciale editie gemaakt. We hebben verschillende mensen gevraagd om terug te kijken naar de geschiedenis van ons bedrijf en op de enorme ontwikkelingen op het gebied van voeding voor de allerkleinsten. We vragen uw speciale aandacht voor het interview met kinderarts prof. dr. Hugo Heymans. We spraken hem samen met dr. Alexandra Boelrijk, Senior Director Paedriatic Innovation bij Nutricia Research. Het interview is niet alleen op papier uitgewerkt, maar ook te beluisteren in onze splinternieuwe PraatjesMaker Podcast. Luister naar de prachtige praktijkverhalen van prof. dr. Heymans en hoor meer over de ontwikkelingen in de wetenschap achter onze producten. Het is de eerste PraatjesMaker Podcast en we zijn van plan er veel meer te maken. Laat ons gerust weten wat u ervan vindt. In deze PraatjesMaker vindt u verder zoals vanouds veel interviews, verslagen van symposia of webinars en achtergronden bij wetenschappelijk onderzoek. Nieuw is de casuïstiek op de achterzijde. Elke keer gaan we hier een bijzondere casus bespreken. Heeft u een bijzondere casus die u wilt delen? Laat het ons weten. We wensen u veel lees- en ook luisterplezier met deze speciale jubileum-editie!

Redactie PraatjesMaker
scholing@nutricia.com

Beluister hieronder onze Praatjesmaker Podcast
Luister naar de prachtige praktijkverhalen van prof. dr. Heymans en leer van dr. Boelrijk over de nieuwe ontwikkelingen binnen Nutricia. De PraatjesMaker Podcast verschijnt voortaan bij elk nummer van PraatjesMaker. Vaste host van de PraatjesMaker Podcast is journalist en diëtist Karine Hoenderdos.