Ik bevestig dat ik health care professional ben, of (para)medicus

Nee

De ene flesvoeding is de andere niet

Borstvoeding is de gouden standaard en de beste voeding voor elk kind. Flesvoeding is ontwikkeld om alle kinderen die om de een of andere reden geen borstvoeding (kunnen) krijgen toch optimaal van voedingsstoffen te voorzien. Veel is daarbij wettelijk vastgelegd, maar toch is niet elke flesvoeding hetzelfde.

Borstvoeding is de beste voeding voor elke baby. Maar er kan een moment komen waarop de moeder geen borstvoeding meer kan of wil geven. Dan staan de ouders voor de keuze van flesvoeding. Dat roept vragen op. Omdat borstvoeding de voorkeur heeft, is informatie over flesvoeding voor ouders beperkt. Dit maakt het voor ouders lastig om de verschillen te zien. Ouders willen echter wel weten of er een verschil is, wat het verschil is en welke voeding het beste bij hun kind past. Het wordt aanbevolen flesvoeding alleen te gebruiken op advies van een gezondheidsprofessional, ouders hebben hierdoor behoefte aan uw deskundig advies. De adviserende rol van u als professional is daarom onmisbaar!

Het verschil tussen flesvoedingen

Het lijkt misschien allemaal hetzelfde, maar toch zijn er wezenlijke verschillen tussen flesvoedingen. Wettelijk is er vastgelegd wat er minimaal in kunstvoeding moet zitten. Toch is niet elke voeding hetzelfde. Er is namelijk niet alleen wettelijk vastgelegd wat erin MOET zitten maar ook wat erin MAG zitten. En juist die laatste ingrediënten maken het verschil.

Ontdek hier de verschillen

Onze investering

Nutricia doet voortdurend onderzoek naar onder andere de samenstelling van moedermelk. Wij doen deze investering omdat we onze voedingen en onze ondersteuning steeds verder willen verbeteren. Onderzoek naar moedermelk leert ons dat moedermelk veel meer ingrediënten bevat dan er wettelijk minimaal in flesvoeding moeten zitten. Juist de toegestane ingrediënten, die niet verplicht zijn – zoals prebiotische vezels, HMO’s en bepaalde vetzuren- maken het verschil tussen de diverse flesvoedingen.

In ons eigen research centre werken dagelijks honderden onderzoekers om onze producten en services te verbeteren gebaseerd op de nieuwste inzichten en ontwikkelingen. Bekijk hier een virtuele rondleiding.

Ontdek meer over Nutricia Research

“Wij geloven dat de juiste voeding en ondersteuning een wezenlijke bijdrage leveren aan gezondheid en welzijn.”

Zijn alle flesvoedingen gelijk?

Flesvoedingen lijken grotendeels op elkaar, toch zijn er wezenlijke verschillen tussen flesvoedingen.
Lees meer

Jonge ouders en flesvoeding

Bij het overschakelen op flesvoeding ontstaan vaak vragen bij ouders. U als professional kunt ze op weg helpen. Daarvoor is het handig om te weten wat er speelt bij de ouders.
Lees meer

Opvolgmelk: het logische vervolg

De samenstelling van moedermelk na 6 maanden is anders dan de samenstelling na de geboorte. Het is dan ook logisch dat de samenstelling van opvolgmelk is aangepast.
Lees meer

Ons verhaal

Vanuit Nutricia geloven we dat de juiste voeding en support ieders gezondheid en welzijn ten goede komt. Al vanaf de eerste 1000 dagen zijn wij er, en in alle levensfasen daarna. Ruim 120 jaar geleden begon de rijke geschiedenis van Nutricia in Zoetermeer met gespecialiseerde zuigelingenvoeding. Innovatie staat voorop, met moedermelk als grootste inspiratiebron.

Bijdragen aan gezondheid en welzijn

Wij geloven dat goede voeding en ondersteuning een wezenlijke bijdrage leveren aan gezondheid en welzijn.
Lees meer

Van jong tot oud

Wij geloven dat goede voeding en ondersteuning, bijdragen aan gezondheid en welzijn. Of je nu jong bent of oud. De juiste voeding levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van je leven.
Lees meer

Voor de generaties van nu en die van de toekomst

De gezondheid van mens en planeet zijn met elkaar verbonden, daarvan zijn we overtuigd. Als Nutricia streven we naar een positieve impact op de samenleving en het milieu.
Lees meer

Onze geschiedenis

Wist u dat de geschiedenis van Nutricia al ruim 120 jaar geleden begon, met de productie van flesvoeding voor baby's voor wie geen borstvoeding beschikbaar was? Sindsdien hebben wij een keur aan producten ontwikkeld om kinderen en volwassenen op een goede manier te voeden. Altijd gebaseerd op onderzoek en wetenschap.
Lees meer

Wetenschap centraal

Sinds 1946 heeft Nutricia een eigen onderzoekscentrum. Hier wordt voortdurend onderzoek gedaan om producten en services te ontwikkelen die gebaseerd zijn op de nieuwste inzichten en ontwikkelingen.
Lees meer
Borstvoeding is de beste voeding voor baby’s. Deze informatie is uitsluitend bestemd voor (para)medici. • Maart 2021