Grote steun voor de kleinsten, voorkom groeiachterstand bij zuigelingen

De eerste levensfase is een kritieke periode voor groei en ontwikkeling van de zuigeling. Tussen de leeftijd van 0 tot 4 jaar verdubbeld een kind in lengte1, wordt het gewicht vervijfvoudigd1 en groeien de hersenen met 1 gram per dag2! Tevens vindt er in deze periode een snelle ontwikkeling plaats van organen, brein en immuunsysteem3-5. Het is dan ook niet gek dat kinderen in deze cruciale periode van ontwikkelingen een hoger energieverbruik hebben6 en dus een verhoogde energiebehoefte6. Daarnaast zijn de fysiologische reserves gering waardoor zuigelingen eerder ondervoed kunnen raken6. Een slechte voedingstoestand kan dan ook leiden tot ondervoeding en groeiachterstand7. Voorkom daarom (risico op) een verminderde voedingstoestand al in deze fase om groeiachterstand en andere korte en lange termijn gevolgen te voorkomen. Snel en adequaat ingrijpen is dus cruciaal.

Criteria ondervoeding

Een slechte voedingstoestand kan leiden tot ondervoeding en groeiachterstand.

Kinderen met verhoogde energiebehoefte hebben voeding met een andere samenstelling dan gewone zuigelingenvoeding nodig

Om inhaalgroei en toename van vetvrije massa te realiseren is het belangrijk om een voeding te geven met een minimale samenstelling van 8,9-11,5 En% eiwit8.

Infatrini: een compleet assortiment voor inhaalgroei op maat

Infatrini is de optimale dieetvoeding bij groeiachterstand voor zuigelingen en levert een bewezen positieve bijdrage aan inhaalgroei9. De voeding heeft een lage osmolariteit voor een betere tolerantie10, 11 en bevat onze unieke prebiotische vezelsmix scGOS:lcFOS 9:1 die de hoeveelheid, diversiteit en functionaliteit van HMO’s in moedermelk benadert 12-15. Infatrini is in verschillende vormen beschikbaar waardoor u maatwerk kunt bieden voor iedere zuigeling met groeiachterstand.

Handige materialen voor u in de praktijk

Om bij uw patiëntjes optimaal resultaat te behalen is therapietrouw belangrijk. In de praktijk is dit echter niet altijd even makkelijk. Het geven van informatie en praktische ondersteuning kan hierbij helpen. Om u hier bij te ondersteunen hebben we handige materialen voor u als professional of om mee te geven aan (ouders van) uw patiëntjes. U kunt de materialen hieronder downloaden of aanvragen bij uw Nutricia contactpersoon.

Abstracts Evidence

Abstracts van de bewezen effecten van Infatrini en real life casussen.

Infatrini calculator

Met deze handige tool bereken je op basis van de behoefte, gewicht en leeftijd van de zuigeling hoe je met Infatrini maatwerk levert.

Informatieboekje voor ouders

Waarom heeft mijn kindje Infatrini nodig, wat is Infatrini en ruimte om uw voedingsadvies in te vullen.