Neocate Junior - Tomatencremesoep

  • Diner

Ingrediënten voor 1 portie

1 tl olijfolie

¼ ui, gesnipperd

¼ selderij, in blokjes

20 g wortelen, in blokjes

1/2 aardappel (30 g), in blokjes

1 laurierblad

1 ½ tl tomatenpuree

1 tl suiker

1 tl rode of witte wijnazijn

150 g passata

½ groentebouillonblokje met een laag zoutgehalte

2 maatschepjes Neocate Junior neutraal

1 tl gehakte peterselie (optioneel)

 

Bereiding

Verwarm de olie en bak de ui, selderij, wortel en aardappel tot deze zacht zijn.

Voeg de tomatenpuree, suiker, azijn, passata, laurierblad en bouillonblokje toe.

Voeg 100 ml water toe en laat gedurende 10 minuten zachtjes koken totdat de groenten zacht zijn.

Haal van het vuur. Haal het laurierblad eruit en pureer het fijn.

Laat lichtjes afkoelen.

Voeg de Neocate Junior en de gehakte peterselie toe.

 

Tip van de chef

Deze soep is heerlijk voor de rest van de familie zonder toevoeging van Neocate Junior.

 

Tip van de chef

Serveer met plantaardige kaasvervanger op een toast.

 

Neocate Junior - Tomatencremesoep