Neocate Junior - Vleesballetjes in tomatensaus

  • Diner

Bereiding

Maak de gehaktballetjes. Meng alle ingrediënten in een kom of een keukenmachine.

Verdeel het mengsel in 6 gelijke delen. Rol er 6 balletjes van.

Verwarm de olie in een grote koekenpan. Bak de balletjes tot ze bruin zien.

Maak de tomatensaus. Bak de uien in de olijfolie tot ze zacht zijn.

Voeg de knoflook, tomaten en tomatenpuree/-ketchup toe. Roer goed. Laat het gedurende 5 minuten zachtjes koken.

Laat de saus afkoelen en meng de Neocate Junior erdoor tot die opgelost is.

Serveer de saus met de vleesballetjes.

 

Ingrediënten voor 1 portie

Vleesballetjes

50 g rundergehakt

10 g broodkruim

10 g uien, gesnipperd

1 klein teentje knoflook, geplet

Een snufje gemengde kruiden

1 el olijfolie om te bakken

Tomatensaus

1 el uien, gesnipperd

1 klein teentje knoflook, geplet

½ el olijfolie

½ blik (100 g) tomatenblokjes

1 tl tomatenpuree / tomatenketchup

2 maatschepjes Neocate Junior neutraal

 

Tip van de chef

Deze tomatensaus kan gebruikt worden als basis van vele andere maaltijden, zoals bolognese, lasagne of simpelweg met pasta

 

Tip van de chef

Maak van het vleesmengsel worstjes of hamburgers in plaats van balletjes.

Neocate Junior - Vleesballetjes in tomatensaus