Nutricia stopt met rietjes bij drinkvoeding voor kinderen - NutriniDrink

09 Mar 2021

Laatste wijziging: 09 mrt 2021

Nutricia is vorig jaar begonnen met het verwijderen van de plastic rietjes op Nutricia drinkvoedingen voor volwassenen. Het is nu tijd voor de kinderdrinkvoeding – NutriniDrink.

De eerste NutriniDrink varianten zonder rietje komen in maart op de markt waarna stapsgewijs alle NutriniDrink varianten zonder rietjes beschikbaar komen.

Waarom geen rietjes meer?

Bij Nutricia heeft duurzaamheid en een brede maatschappelijke verantwoordelijkheid hoge prioriteit. Als onderdeel van Danone, dragen wij actief bij aan de ‘One Planet One Health’ visie. Zo streven wij naar 100% circulaire verpakkingen in 2025 en dat ieder onderdeel van de verpakking herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar is.

In 2018 is in dat kader de award-winnende en volledig recyclebare nieuwe fles voor onze Nutrison en Nutrini sondevoeding geïntroduceerd, waarbij voor productie tevens 85% minder water wordt gebruikt en 21% minder CO2 wordt uitgestoten ten opzichte van de vorige verpakking. Met het verwijderen van de rietjes zet Nutricia de volgende stap naar een duurzamere wereld van morgen.

Deze stap is tevens in lijn met Europese wetgeving* die aangeeft dat in juli 2021 plastic rietjes in de EU niet meer toegestaan zijn. We verwijderen de rietjes ook van de drinkvoedingen in de rest van de wereld.

Wat betekent deze stap voor gebruikers van drinkvoeding?

Met het stoppen van de plastic rietjes geven wij gehoor aan de wens van steeds meer gebruikers die, samen met ons, streven naar het terugdringen van plastic. Wij staan, zoals u van ons gewend bent ook klaar om gebruikers van drinkvoeding en hun ouders/verzorgers te ondersteunen bij deze verandering. Wij adviseren patiënten hun drinkvoeding uit te gieten in een glas of indien zij een voorkeur hebben om hun drinkvoeding via een rietje te drinken over te gaan naar alternatieve duurzame opties, bijvoorbeeld rietjes van papier of bamboe. Voor variatietips met onze kinderdrinkvoedingen, registreert u zich als professional op ons professionele platform Nutricia Academy waarna u via deze link (Bibliotheek | Nutricia) het receptenboek NutriniDrink Compact Multi Fibre kunt downloaden. Gebruikt uw kind drinkvoeding? Vraag dan aan uw behandelend arts of diëtist het receptenboek.

Voor vragen, of advies over alternatieven voor de rietjes, kunt u contact opnemen met de diëtisten van Nutricia Medische Voedingsservice via 0800 022 33 22 of medischevoeding@nutricia.com


* Directive (EU) 2019/904 of the European Parliament