Stuur uw patiënten met de juiste voedingszorg naar huis

06 Sep 2023

Kinderen liggen relatief kort in het ziekenhuis en zijn daardoor vaak nog ondervoed wanneer ze het ziekenhuis verlaten.1 Recent onderzoek naar de voedingszorg na ontslag laat zien dat er meer aandacht nodig is voor voedingsondersteuning van kinderen na ontslag uit het ziekenhuis.2 Zo weten we dat 80% van de ondervoede patiënten het ziekenhuis verlaat zonder volwaardig voedingsplan.2 Stuur uw patiënten daarom met de juiste voedingszorg naar huis, om uw patiënten ook na ontslag uit het ziekenhuis optimaal te ondersteunen.

 

Met ons handige 'Groot en Sterk' koffertje Olivia de Olifant kunt u ouders/verzorgers en uw patiënten ook na ontslag uit het ziekenhuis optimaal ondersteunen. In dit koffertje zit handige informatie om met de juiste voedingszorg naar huis te gaan. Deze informatie is uitsluitend bestemd voor (para)medici.

Meer informatie?

Lees meer over met de juiste voedingszorg naar huis
of 
Bestel de 'Groot en Sterk' koffer Olivia de Olifant

Voor vragen over de koffer Olivia de Olifant of over onze producten kunt u gratis contact opnemen met de diëtisten van Nutricia Medische Voedingsservice. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00u.

0800-022 33 22
Stuur een e-mail

Referenties

  1. Leidraad kenniscentrum ondervoeding ‘Screening op en behandeling van ondervoeding bij kinderen opgenomen in Nederlandse ziekenhuizen’ maart 2022. www.kenniscentrumondervoeding.nl.
  2. Kooij M et al. (2022) Nutritional follow-up in children after discharge: organisation in a tertiary care centre. J Hum Nutr Diet 1-9. https://doi.org/10.1111/jhn.13083