De voedingsbehoeften van dreumesen en peuters zijn uniek en aanzienlijk verschillend van die van volwassenen. 1,2 In deze cruciale ontwikkelingsfase is het essentieel dat kinderen de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen om hun groei, hersenontwikkeling en immuunsysteem optimaal te ondersteunen.3-5 De verbeterde receptuur van Nutrilon Dreumes- en Peutermelk is speciaal ontwikkeld om aan deze specifieke behoeften te voldoen.
Conclusie
Voor peuters is een adequate voedingsinname essentieel, maar in de praktijk blijkt dit vaak een uitdaging.3-5,30 Kritisch eten en eenzijdige eetgewoonten kunnen ertoe leiden dat peuters belangrijke voedingsstoffen missen, zoals ijzer, vitamine D, vezels en essentiële vetzuren.30 Nutrilon Dreumes- en Peutermelk biedt in dat geval een waardevolle aanvulling op het dagelijkse voedingspatroon. De verbeterde receptuur dat uit 100% lactose en biotica bevat, maar ook essentiële micronutriënten zoals ijzer, calcium en vitamine D, draagt bij aan een gezonde groei, een sterk immuunsysteem en een optimale ontwikkeling6-29 — juist wanneer reguliere voeding tekortschiet.
Referenties: 1. www.gezondheisraad.nl ; per kg lichaamsgewicht bij een kind van 12 kg versus een volwassen man van 84 kg. 2. www.voedingscentrum.nl. 3. Garssen J. Gezondheids- en voedingsuitdagingen bij peuters. Nutricia Wetenschappelijk Symposium. Utrecht, 2011. 4. Hanley B, et al. Br J Nutr 2010; 104 suppl 1:S1-25. 5. Roseboom T, et al. Early Development 2006; 82-485-491.6. Francavilla R, et al. Pediatr Allergy Immunol. 2012;23(5):420-7. 7. Closa-Monasterolo, R. et al. Clinical Nutrition, 2018;37(3):890-896. 8. Schaafsma, G. Int Dairy J. 2008;18(5):458-465. 9. EFSA Panel on Dietetic Products, N. and Allergies, Scientific Opinion on the Substantiation of a health claim related to Iron and cognitive development of children pursuant to Article 14 of Regulation (EC) No 1924/2006. EFSA Journal, 2009. 7(11): p. 1360. 10. STEPAN, D., et al. Current health sciences journal, 2018. 44(4): p. 362. 11. Barks, A., et al. Pediatric research, 2019. 85(2): p. 176-182. 12. Pivina, L., et al. Journal of molecular neuroscience, 2019. 68: p. 1-10. 13. Akkermans, M.D., et al. Am J Clin Nutr, 2017. 105(2): p. 391-399. 14. Institute of Medicine. (2011). Dietary Reference Intakes for Calcium and Vitamin D. 15. FAO/WHO. (2005). Vitamin and mineral requirements in human nutrition. In FAO/WHO Codex 16. Alimentarius Commission (2020). Report of the Forty-third session on 6-11 July 2020, Rome Italy. 17. Akkermans M et al (2016) Iron and Vitamin D Deficiency in Healthy Young Children in Western Europe Despite Current Nutritional Recommendations. J Pediatr Gastroenterol Nutr 62(4):635-42. 18. Salminen S, et al. Nutrients. 2020;12:1952. 19. Lovell, A.L., et al. The Journal of Nutrition, 2018. 148(10): p. 1570-1579. 20. Akkermans, M.D. et al. The American journal of clinical nutrition, 2017. 105(2): p. 391-399. 21. Chatchatee, P., et al. Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition, 2014. 58(4): p. 428-437. 22. Kosuwon, P., et al. Beneficial Microbes, 2018. 9(4): p. 541-552. 23. NEVO online 2023. 24. Hadley. (2016) Nutrients 8:216. 25. Brenna. (2016) Nutr Rev 74:329. 26. Koletzko. (2020) Am J Clin Nutr 2020;111:10-6. 27. Tounian P, et al. (2021) Archives de Pédiatrie 28(1):69-74. 28. Brenna J, et al. (2014) J Hum Evol 77:99-106. 29. Koletzko et al. Semin Perinatol 2019;43:151153. 30. Taylor C. et al. The American Journal of Clinical Nutrition. 2016;104(6):1647-1656. 2. Xue Y. et al. PLOS ONE. 2015;10(4):e0123664.