Onderwerpen in dit artikel:

Het verhaal van Hanna

"Al vanaf haar eerste hartslag kun je invloed hebben op de gezondheid van Hanna', vertelde de kinderarts mij. Door Hanna te ondersteunen met de juiste voeding tijdens haar eerste 1000 dagen, kan ik haar helpen. Niet alleen met een goede start, maar ook met een gezonde toekomst.
Want de voeding die je neemt tijdens de zwangerschap, is van invloed op de gezondheid van je kind. Ook voor later!
"

Hanna's moeder

Waarom zijn de eerste 1000 dagen zo belangrijk?

De eerste 1000 dagen bestaan uit de zwangerschap tot de 2e verjaardag van je kind. Deze dagen bieden een unieke kans een goede basis te leggen voor de gezondheid van je kind. Voor nu, maar ook voor later. Goed eten tijdens de eerste 1000 dagen kan een positief effect hebben op de gezondheid op de langere termijn. Daarom is het in deze periode voor je kind zo belangrijk om goed te eten en om gezonde eetgewoontes aan te leren.

De wonderen van moedermelk

Moedermelk is een van de mooiste wonderen van de natuur. Het bevat precies wat je baby nodig heeft. Het mooie is dat de samenstelling van borstvoeding altijd precies is afgestemd op wat je baby aan voedingsstoffen nodig heeft. Die voedingsstoffen heeft een kleintje nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Ook levert moedermelk beschermende stoffen voor je baby tijdens deze kwetsbare periode.

moedermelk borstvoeding

De beschermende stoffen in moedermelk ondersteunen het immuunsysteem van je baby en dat is erg belangrijk tijdens de eerste periode na de geboorte.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) adviseert om de eerste 6 maanden exclusief borstvoeding te geven en om daarna (tot de leeftijd van 2 jaar) borstvoeding te combineren met vaste voeding. Nutricia ondersteunt deze aanbeveling.

Voordelen moedermelk

Borstvoeding is de gouden standaard voor babyvoeding. Nutricia heeft enorm veel ervaring in onderzoek naar moedermelk. De toegewijde onderzoekers in onze onderzoekscentra blijven de voordelen van borstvoeding en de complexe samenstelling van moedermelk ontrafelen. We werken ook samen met verschillende onderzoeksorganisaties over de hele wereld.
Borstvoeding heeft belangrijke gezondheidsvoordelen voor zuigelingen, zowel op korte als op lange termijn.
Het is duidelijk dat moedermelk via antilichamen en andere stoffen bijdraagt aan de opbouw van een gezond immuunsysteem voor je kind. Ook blijkt uit onderzoek dat borstvoeding de algemene gezondheid van kinderen kan verbeteren.
Het geven van borstvoeding biedt ook voor moeders een aantal voordelen. Het is aangetoond dat het een positief effect heeft op hun gezondheid.
Moedermelk is onze bron van inspiratie. Wij geloven dat borstvoeding meer is dan alleen voeding.