Nutricia Benelux is B Corp™ gecertificeerd

Onderwerpen in dit artikel:

Voor jou, en toekomstige generaties

Aandacht voor mens, maatschappij en milieu. Dat staat bij Nutricia hoog in het vaandel, blijkt ook uit de toekenning van het B Corp label. Nutricia Benelux voldoet aan een scala aan sociale- en milieunormen en is daarom nu officieel een B Corp organisatie. Nutricia Benelux heeft zich sterk ingezet voor deze erkenning, die naadloos aansluit bij onze maatschappelijke missie.


Wat is B Corp?

Gecertificeerde B Corporaties™ zijn bedrijven met winstoogmerk die de kracht van het bedrijfsleven benutten om een meer inclusieve en duurzame economie op te bouwen. Ze voldoen aan de hoogste geverifieerde normen van sociale en milieuprestaties, transparantie en verantwoordingsplicht.
B Corp is een snelgroeiende beweging, wereldwijd. De B Lab organisatie certificeert bedrijven volgens een doorlopend proces, waarin aan verschillende normen moet worden voldaan. Een onderneming is B Corp als:

  1. Het bedrijf een goede score heeft op sociale en duurzame prestaties.
  2. Het belang van sociale en duurzame prestaties juridisch vastgelegd zijn.
  3. Men zich committeert aan transparantie over de uitkomsten van de B Corp beoordeling.

Elke drie jaar vindt er een her-certificering plaats die enkel behaald kan worden met een nog betere score. Door de certificering heeft Nutricia zich dus gecommitteerd aan voortdurende verbetering.
Er zijn wereldwijd al ruim 3.500 B Corp ondernemingen, verdeeld over 70 landen. In de Benelux zijn meer dan 100 bedrijven B Corp gecertificeerd.

Hoe scoort Nutricia in de B Corp certificering?

B Lab evalueerde op systematisch wijze de sociale en milieuprestaties van Nutricia en de manier waarop transparantie en verantwoordingsplicht verankerd zijn in de organisatie. Er geldt een minimum van 80 van de 200 punten om een gecertificeerde B Corp te worden. De gemiddelde organisatie haalt ook rond de 80 punten. Nutricia Benelux scoorde 96,4 punten – waar we dus erg trots op zijn!

Wat heeft bijgedragen aan de Nutricia Benelux-certificering?

  • Voor Nutricia Nederland, onderdeel van Danone, sprak het doel om B Corp gecertificeerd te worden voor zich. Sinds de oprichting in 1896 is de doelstelling van Nutricia altijd geweest: voeding voor jong en oud. Naast voeding die gezondheid en welzijn ondersteunen, heeft Nutricia bijzondere prestaties geleverd die hebben bijgedragen aan de certificering. Nutricia werkt samen met maatschappelijke partners aan projecten die persoonsgerichte, meer kosteneffectieve behandelingen nastreven. Een voorbeeld hiervan is het Best Onco Care programma.
  • De servicegerichte aanpak van Nutricia: met jaarlijks tienduizenden nieuwe ouders die 24/7 worden ondersteund door het team van de Nutricia Kindervoeding Service.
  • Net als het moederbedrijf Danone heeft Nutricia zich tot doel gesteld om tegen 2025 met circulaire verpakkingen te werken.
  • We werken samen met logistieke dienstverleners, voedselbanken en boeren om voedselverspilling te voorkomen.

Danone

Ons moederbedrijf Danone kent de ‘One Planet. One Health visie waarin de gezondheid van mensen en de planeet met elkaar zijn verweven. Als bedrijf streven we duurzame groei na, op basis van de Danone 2030 Goals. Danone heeft onlangs zijn doel versneld om al zijn bedrijven wereldwijd voor 2025 te laten certificeren. De ambitie om wereldwijd volledig B Corp te worden is één van de negen Danone 2030 Company Goals. Deze goals geven weer hoe het bedrijf de komende duurzame groei wil realiseren. De Danone goals zijn weer verbonden aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Lees hier meer