Danone vindt het belangrijk om de natuurlijke bronnen van de wereld te herstellen en vernieuwen. Als Nutricia ondersteunen wij dit.
In 2017 kondigde Danone tijdens de Klimaattop (COP23) aan zich te willen richten op regeneratieve landbouw: het verstevigen van de veerkracht van de landbouw.
De noodzaak voor het ondersteunen van regeneratieve landbouw is wetenschappelijk onderbouwd. Het berust op 3 pijlers:
1. Beschermen van bodem, water en biodiversiteit
2. Ondersteunen van een nieuwe generatie boeren
3. Bevorderen van dierenwelzijn

Nutricia ondersteunt met haar Olvarit duurzaamheidsprogramma boeren om groente en fruit op een duurzame manier te telen.

Wij zijn er trots op dat onze Olvarit producten daarmee goede en gezonde ingrediënten bevatten:

  • 95% van onze ingrediënten voor onze Olvarit producten komt uit Europa. 
  • Om ongedierte te bestrijden promoten wij het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen of alternatieve technieken, zoals klei aanbrengen op boomstammen.
  • Gezonde grond kan beter water vasthouden. Daarom moedigen wij onze boeren aan de grond zo min mogelijk te bewerken en alleen natuurlijke bemesting te gebruiken.
  •  Onze groenten worden verbouwd in velden omringd door natuur, en dus niet naast snelwegen en fabrieken.
  • We zetten ons in voor verantwoord watergebruik. Daarom stimuleren wij onze boeren om waterbesparende systemen te gebruiken.
  • Wij verbouwen meer dan 60 soorten fruit en groenten. Stuk voor stuk met toegewijde aandacht en zorg voor de beste '-groeiomstandigheden en de juiste oogsttijd.