Wist u dat u met Nutricia sondevoeding ook in de winter lekker naar buiten kunt gaan?

17 Feb 2018

Laatste wijziging: 17 feb 2018

Schaatsen, wandelen, skiën…… mits uw conditie het toestaat, is het ook met sondevoeding heel goed mogelijk om er in de winter op uit te gaan.

Hieronder enkele tips als u naar buiten gaat:

Sondevoeding neemt de omgevingstemperatuur aan. Als u een voedingspomp gebruikt, kunt u de voeding bij erg koud weer op temperatuur houden door de verpakking in een handdoek of bubbeltjesplastic te wikkelen en in de Flocare tas te vervoeren. Ook in een erg koude (slaap)kamer kan de voeding op deze manier op temperatuur gehouden worden.

De Flocare Infinity voedingspomp kan zonder problemen mee naar buiten, ook als het vriest. Zorg wel dat de accu goed is opgeladen. Bij koud weer kan het accuvermogen afnemen.

Probeer het toedieningssysteem en de sonde zoveel mogelijk warm te houden (in de rugzak of onder kleding) om te voorkomen dat de voeding te koud wordt of bevriest.

Bij portietoediening met een spuit mag te koude sondevoeding au-bain-marie of in de magnetron opgewarmd worden (niet koken). Schenk de benodigde portie eerst in een kommetje of maatbeker en warm dit op. De rest van de voeding dient in de koelkast bewaard te worden.

Gaat u op reis met de auto of de bus, plaats de voeding dan bij voorkeur in een vorstvrije ruimte en dek het goed af. Sondevoeding mag namelijk niet bevriezen.

Laat erg koude voeding eerst op kamertemperatuur komen voordat het wordt toegediend.

Heeft u vragen over het gebruik of bewaren van Nutricia sondevoeding? Neem dan contact op met Nutricia Medische Voedingsservice (0800 - 022 33 22).