In 1896 kregen de gebroeders Van der Hagen een licentie voor de productie van zuigelingenvoeding. Al snel kon Nutricia met vier varianten zuigelingenvoeding voorzien in de verschillende voedingsbehoeften van baby’s.

In 1906 ontwikkelde Nutricia de eerste gespecialiseerde medische voeding zoals suikerarme melk voor diabetici en jodiumrijke melk voor mensen met een schildklierziekte.

Geschiedenis Nutricia Kantoor

In de ontwikkeling van Nutricia’s voedingsproducten heeft wetenschappelijk onderzoek altijd een belangrijke rol gespeeld. In 1946 opende Nutricia haar eerste onderzoeksafdeling: Nutricia Research was een feit. In 1950 werden diëtisten aangenomen om voedingskundige informatie te verstrekken aan artsen en andere professionals in de gezondheidszorg.

Geschiedenis Suikerarme melk

De vele technologische ontwikkelingen in de jaren ‘60 leidden tot de ontwikkeling van gespecialiseerde voedingsproducten voor het ziekenhuis.

In de jaren ’90 nam Nutricia de gespecialiseerde bedrijven SHS International en Milupa over en verwierf hierdoor nieuwe expertise over aangeboren stofwisselingsziekten en ernstige koemelkallergie.

Geschiedenis Nutrison

In 2007 werd Nutricia onderdeel van Danone.

Nutricia biedt vandaag de dag een breed en uniek assortiment medische voedingen en services voor verschillende ziektebeelden.