Bananencake met chocotrinisaus
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Voeg aan een ruime kom de bloem, snuf zout en bakpoeder toe en meng dit door elkaar. Zet de kom apart.
- Voeg aan een andere kom de roomboter, poedersuiker en bastardsuiker toe en mix dit geheel goed door met een handmixer.
- Voeg vervolgens de eieren één voor één toe. Voeg ook de geplette bananen één voor één toe.
- Mix dit goed door elkaar met een handmixer.
- Voeg de droge bestandsdelen en de halfvolle melk toe en roer door elkaar.
- Hak de walnoten en pure chocolade fijn en voeg toe aan het mengsel.
- Giet het mengsel in een ingevette cake vorm en bak de bananencake gaar in 45 minuten.
- Om de chocotrinisaus te bereiden: meng 2 schepjes NutriniDrink poeder met 1 tl cacoapoeder en 1 tl honing. Serveer dit over één plakje bananencake.
- De rest van de bananencake kan door het gezin gegeten worden of worden ingevroren voor een later moment.
VOEDINGSWAARDEN
Energie (kcal) | 465 |
---|---|
Vetten (g) | 19.6 |
Vezels (g) | 3.1 |
Koolhydraten (g) | 62.7 |
Eiwitten (g) | 7.7 |
INGREDIËNTEN
Voor 1 portie
4 bananen (geplet)
2 eieren
130 g poedersuiker
100 g bruine basterdsuiker
120 g roomboter (ongezouten, op kamertemperatuur)
325 g bloem
1 tl bakpoeder
Snufje zout
180 ml halfvolle melk
65 g walnoten
100 g pure chocolade
2 schepjes NutriniDrink poeder
1 tl cacoapoeder
1 tl honing