Pompoen risotto
30
Minuten
Makkelijk
BEREIDING
- Breng een pan met water aan de kook.
- Voeg de pompoenblokjes toe en kook ze beetgaar in 10-15 minuten.
- Snipper ondertussen de ui fijn en hak de knoflook fijn.
- Voeg aan een hapjespan 1 el olijfolie toe en voeg de ui en knoflook toe.
- Voeg de vegetarische spekreepjes toe en bak deze kort mee.
- Voeg dan de risottorijst toe en bak deze kort mee totdat de korrels glazig zien.
- Voeg daarna soeplepel voor soeplepel de groentebouillon toe aan de risottorijst.
- Breng de risotto op smaak met peper en een blokje roomboter (10 g).
- Voeg de afgekoelde pompoenblokjes toe aan een blender en blend dit fijn.
- Meng 2 schepjes NutriniDrink poeder met 30 ml water.
- Voeg de pompoenpuree toe aan een kom en meng hierin het Nutrinidrink poeder mengsel.
- Meng de pompoenpuree door de risottorijst en garneer met Grano Padano.
VOEDINGSWAARDEN
Energie (kcal) | 637 |
---|---|
Vetten (g) | 31.6 |
Vezels (g) | 4.6 |
Koolhydraten (g) | 64.8 |
Eiwitten (g) | 21.1 |
INGREDIËNTEN
Voor 1 portie
100 g pompoenblokjes
50 g vegetarische spekjes
60 g risottorijst
½ ui
1 teentje knoflook
15 g Grana Padano
250 ml groente bouillon
Peper
10 g roomboter
1 el olijfolie
2 schepjes NutriniDrink poeder met 30 ml water