Vanille rijstpudding

20 Minuten 20 Minuten 1 Makkelijk

BEREIDING

  1. Breng het water aan de kook en voeg vervolgens de rijst toe, kook de rijst voor 6-7 minuten.
  2. Voeg de rijstebloem toe aan de halfvolle melk en mix dit goed met elkaar.
  3. Voeg de mix van halfvolle melk en rijstebloem toe aan een steelpannetje en zet op laag vuur.
  4. Voeg de gekookte rijst en kristalsuiker toe. Verwarm dit op laag vuur, totdat er een dikkere substantie ontstaat.
  5. Zodra de substantie van de rijstpudding dikker is, voeg je de NutriniDrink poeder toe.
  6. Verdeel de rijstpudding over een kom en decoreer naar wens met kaneel en rozijnen. 

VOEDINGSWAARDEN

Energie (kcal)375
Vetten (g)5.9
Vezels (g)0.9
Koolhydraten (g)68.9
Eiwitten (g)10.6

INGREDIËNTEN

Voor 1 portie

200 ml halfvolle melk

15 g rijst

15 g rijstebloem 

60 ml water

20 g kristalsuiker

2 schepjes NutriniDrink poeder

Naar wens: rozijnen & kaneel