Mini komkommer met humus
BEREIDING
Ratio 3.8:1
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Spoel de komkommers af en snijd doormidden.
3. Meng de benodigde hoeveelheid KetoCal 4:1 poeder neutraal met voldoende heet water (45°C - 50°C) om het poeder volledig op te lossen. Doe dit eventueel in een shakebeker met dop en schud totdat het poeder volledig is opgelost.
4. Mix vervolgens het KetoCal mengsel met humus en olijfolie.
5. Besmeer de komkommers met het humus mengsel en leg ze in een ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat.
6. Bestrooi eventueel met paprikapoeder, peper en zout.
7. Bak voor 10 minuten in de oven en gebruik binnen 24 uur.
8. Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.
*Wanneer u een andere humus variant kiest, kunnen voedingswaarden veranderen.
©Elise Allison - In opdracht van Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Ontdek andere recepten voor een ketogeen diet op KetoCafé. KetoCafé is dé plaats voor uw ketomenu-inspiratie!
VOEDINGSWAARDEN
Energie (kcal) | 201 |
---|---|
Vetten (g) | 20 |
Vezels (g) | 2 |
Koolhydraten (g) | 1 |
Eiwitten (g) | 3.2 |
INGREDIËNTEN
Voor 1 portie
12 g KetoCal 4 1 poeder neutraal
18 g Maza humus naturel
44 g snoepgroente komkommer
6 g olijfolie
Paprikapoeder naar smaak