Neocate Junior - Vleesballetjes in tomatensaus

30 Minuten 30 Minuten 3 Hard
Neocate Junior - Vleesballetjes in tomatensaus

BEREIDING

  • Maak de gehaktballetjes. Meng alle ingrediënten in een kom of een keukenmachine.
  • Verdeel het mengsel in 6 gelijke delen. Rol er 6 balletjes van.
  • Verwarm de olie in een grote koekenpan. Bak de balletjes tot ze bruin zien.
  • Maak de tomatensaus. Bak de uien in de olijfolie tot ze zacht zijn.
  • Voeg de knoflook, tomaten en tomatenpuree/-ketchup toe. Roer goed. Laat het gedurende 5 minuten zachtjes koken.
  • Laat de saus afkoelen en meng de Neocate Junior erdoor tot die opgelost is.
  • Serveer de saus met de vleesballetjes.

 

Tip van de chef

Deze tomatensaus kan gebruikt worden als basis van vele andere maaltijden, zoals bolognese, lasagne of simpelweg met pasta

 

Tip van de chef

Maak van het vleesmengsel worstjes of hamburgers in plaats van balletjes.

 

INGREDIËNTEN

voor 1 portie

Vleesballetjes

  • 50 g rundergehakt
  • 10 g broodkruim
  • 10 g uien, gesnipperd
  • 1 klein teentje knoflook, geplet
  • Een snufje gemengde kruiden
  • 1 el olijfolie om te bakken


Tomatensaus

  • 1 el uien, gesnipperd
  • 1 klein teentje knoflook, geplet
  • ½ el olijfolie
  • ½ blik (100 g) tomatenblokjes
  • 1 tl tomatenpuree / tomatenketchup
  • 2 maatschepjes Neocate Junior neutraal