Risotto van champignons en prei

BEREIDING
1. Verwarm de olie in een kleine pan.
2. Voeg de prei en knoflook toe en bak dit gedurende 2-3 minuten tot de groenten zacht zijn.
3. Voeg de champignons toe en laat gedurende 1-2 minuten bakken.
4. Doe de rijst in de pan en roer gedurende 1-2 minuten tot de rijst met olie is bedekt.
5. Giet de bouillon erbij en roer flink door.
6. Zet het vuur zacht. Zet een deksel op de pan en laat gedurende 10-15 minuten sudderen tot de rijst zacht is en de bouillon heeft opgenomen.
7. Indien de rijst nog wat hard is, kan u nog wat bouillon toevoegen.
8. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
VOEDINGSWAARDEN
Energie (kcal) | 981 |
---|---|
Vetten (g) | 12.2 |
Vezels (g) | 1.4 |
Koolhydraten (g) | 27.1 |
Eiwitten (g) | 3.5 |
INGREDIËNTEN
Voor 2 porties
1 eetlepel olijf of zonnebloemolie
1-2 kleine prei 50 g in kleine blokjes
1-2 teentje knoflook geplet
200 ml water of zelfgemaakte groente of kippenbouillon
4 maatschepjes Neocate Spoon bereid met 30 ml afgekoeld gekookt water
basmatirijst 50 g
champignons 50 g in kleine stukken