Tomatenroomsoep met basilicum

BEREIDING
Ratio 3.8:1 / per portie (400 g) 3.9:1
1. Was de tomaten en snijd in partjes en hak de basilicum fijn.
2. Verwarm de olijfolie in een pan en doe de tomaten en basilicum erbij. Houd eventueel enkele blaadjes basilicum over om de soep later mee af te werken.
3. Doe de overige ingrediënten erbij, behalve de KetoCal 4:1 poeder, en laat 20 minuten koken op een zacht vuurtje.
4. Meng ondertussen de benodigde hoeveelheid KetoCal 4:1 poeder met voldoende heet water (45°C - 50°C) om het poeder volledig op te lossen. Doe dit eventueel in een shakebeker met dop en schud totdat het poeder volledig is opgelost.
5. Mix de soep met een staafmixer tot een glad geheel en voeg vervolgens het KetoCal mengsel erbij.
6. Weeg de benodigde hoeveelheid af van een portie (400 gram) en werk af met enkele blaadjes basilicum.
De soep binnen twee dagen gebruiken.
Ontdek andere recepten voor een ketogeen diet op KetoCafé. KetoCafé is dé plaats voor uw ketomenu-inspiratie!
VOEDINGSWAARDEN
Energie (kcal) | 1048.2 |
---|---|
Vetten (g) | 103.01 |
Vezels (g) | 12.2 |
Koolhydraten (g) | 7.18 |
Eiwitten (g) | 14.56 |
INGREDIËNTEN
Voor 2 porties
1 g gedroogde oregano
Half blokje 5 g groentebouillon
2 g verse basilicum
200 g soja bak- en braadboter
240 g tomaten
250 ml water
30 g olijfolie
60 g KetoCal 4 1 poeder neutraal