Vleesballetjes in tomatensaus

BEREIDING
1. Maak de gehaktballetjes. Meng alle ingrediënten in een kom of een keukenmachine.
2. Verdeel het mengsel in 6 gelijke delen. Rol er 6 balletjes van.
3. Verwarm de olie in een grote koekenpan. Bak de balletjes tot ze bruin zien.
4. Maak de tomatensaus. Bak de uien in de olijfolie tot ze zacht zijn.
5. Voeg de knoflook, tomaten en tomatenpuree/-ketchup toe. Roer goed. Laat het gedurende 5 minuten zachtjes koken.
6. Laat de saus afkoelen en meng de Neocate Junior erdoor tot die opgelost is.
7. Serveer de saus met de vleesballetjes.
VOEDINGSWAARDEN
Energie (kcal) | 1589 |
---|---|
Vetten (g) | 21.6 |
Vezels (g) | 2 |
Koolhydraten (g) | 26.9 |
Eiwitten (g) | 18.7 |
INGREDIËNTEN
Voor 1 portie
1 eetlepel olijfolie om te bakken
1 eetlepel uien gesnipperd
1 klein teentje knoflook geplet
1 klein teentje knoflook geplet
1 theelepel tomatenpuree tomatenketchup
10 g broodkruim
10 g uien gesnipperd
1-2 blik 100 g tomatenblokjes
1-2 eetlepel olijfolie
2 maatschepjes Neocate Junior neutraal
50 g rundergehakt
een snufje gemengde kruiden