Vleesballetjes in tomatensaus

20 Minuten 20 Minuten 1 Makkelijk

BEREIDING

1. Maak de gehaktballetjes. Meng alle ingrediënten in een kom of een keukenmachine.

2. Verdeel het mengsel in 6 gelijke delen. Rol er 6 balletjes van.

3. Verwarm de olie in een grote koekenpan. Bak de balletjes tot ze bruin zien.

4. Maak de tomatensaus. Bak de uien in de olijfolie tot ze zacht zijn.

5. Voeg de knoflook, tomaten en tomatenpuree/-ketchup toe. Roer goed. Laat het gedurende 5 minuten zachtjes koken.

6. Laat de saus afkoelen en meng de Neocate Junior erdoor tot die opgelost is.

7. Serveer de saus met de vleesballetjes.

VOEDINGSWAARDEN

Energie (kcal)1589
Vetten (g)21.6
Vezels (g)2
Koolhydraten (g)26.9
Eiwitten (g)18.7

INGREDIËNTEN

Voor 1 portie

1 eetlepel olijfolie om te bakken

1 eetlepel uien gesnipperd

1 klein teentje knoflook geplet

1 klein teentje knoflook geplet

1 theelepel tomatenpuree tomatenketchup

10 g broodkruim

10 g uien gesnipperd

1-2 blik 100 g tomatenblokjes

1-2 eetlepel olijfolie

2 maatschepjes Neocate Junior neutraal

50 g rundergehakt

een snufje gemengde kruiden