Onderwerpen in dit artikel:

Een optimale dieetbehandeling bij allergie

Een optimale dieetbehandeling bij allergie richt zich daarom ook niet alleen op symptoombestrijding, maar zet ook in op de aanpak van de disbalans in de darmmicrobiota. Want ook allergische kinderen willen vrij zijn om grenzeloos te kunnen ontdekken.

Het concept Synbiotica

Nutricia heeft een uitgebreid klinisch onderzoeksprogramma uitgevoerd om de veiligheid, tolerantie en de effectiviteit van het concept synbiotica te onderzoeken. synbiotica te onderzoeken. Blader hier door de brochure over het belang van modulatie van de darmmicrobiota voor zuigelingen met koemelkallergie. En lees hoe synbiotica hieraan kunnen bijdragen. Downloaden kan hieronder. Wilt u liever een printversie? Laat dan een bericht achter onderaan deze pagina.

 • Neocate Syneo™ evidencebrochure

Neocate Syneo™ met synbiotica

Het Syneo™-complex wordt ondersteund door klinische data van meer van 10 jaar onderzoek in meer dan 1500 zuigelingen met allergie. Er zijn tal van studies verricht met Neocate Syneo™, de énige aminozuurvoeding met synbiotica. Veiligheid en tolerantie zijn goed onderzocht evenals de effectiviteit bij koemelkallergie. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat de Syneo™-mix in Neocate Syneo™ kan bijdragen aan minder infecties en antibioticagebruik (gebaseerd op gerapporteerde gevallen).6,8 Hieronder ziet u een overzicht met klinische studieresultaten.

Hieronder vindt u een overzicht van klinische uitkomsten met Neocate Syneo™. Neocate Syneo™:

VEILIGHEID & TOLERANTIE

Ondersteunt de normale groei en ontwikkeling van zuigelingen met koemelkallergie.[7,9]

EFFECTIVITEIT
Koemelkallergie

Is bewezen hypoallergeen. Effectief bij de dieetbehandeling van koemelkallergie.[7,9]

Gastro-intestinaal (GI)

Herstelt het evenwicht in de darmmicrobiota om het immuunsysteem beter te ondersteunen.[3]
Synbiotica brengt de ontlasting van allergische zuigelingen meer in lijn met dat van gezonde, borstgevoede zuigelingen.[3,10]
In de Neocate Syneo™ testgroep werd een verlaagd gebruik van medicatie bij GI-klachten geregistreerd.[7]

Eczeem

Vermindert gebruik van medicatie voor dermatologische aandoeningen bij allergische zuigelingen.[6]

Infecties

Na gebruik van synbiotica worden minder infecties en een verlaagd antibioticagebruik gerapporteerd.[6,7]

Nieuw onderzoek

Medische voeding op basis van aminozuren wordt soms voorgeschreven aan flesgevoede kinderen met koemelkallergie. Maakt het dan in de dagelijkse praktijk uit of deze voeding ook synbiotica bevat? Jazeker, zo luidt de conclusie van een retrospectief cohortonderzoek door Sorenson (Sorenson et al, 2021, Nutrients 13(7):2205) onder in totaal 148 kinderen met KMA. Flesvoeding op basis van aminozuren mét synbiotica heeft voordelen boven eenzelfde flesvoeding zonder synbiotica. Dat geldt voor het optreden van klinische symptomen, infecties, medicijngebruik en gezondheidszorgkosten. 

Klik hier voor de samenvatting van het onderzoek

Nieuwe website voor ouders

Ontdek onze nieuwe website: www.koemelkallergie.nl. Op dit platform wordt dieper ingegaan op de symptomen die gelinkt zijn aan koemelkallergie, op welke manieren de diagnose kan worden gesteld en welke dieetopties er zijn. Ook staat het boordevol met praktische tips over koemelkallergie en tal van (koemelkvrije) recepten.

Handige materialen voor ouders

We hebben een brochure ontwikkeld over Neocate Syneo™ om mee te kunnen geven aan ouders. Hierin geven we heldere uitleg over koemelkallergie en tips voor gebruik. Blader hier door de brochure, downloaden kan hieronder. Wilt u deze boekjes bestellen? Laat dan een bericht achter, onderaan de pagina.

 • Neocate Syneo™ ouderbrochure

Het Neocate® assortiment

Wilt u graag een vraag stellen of producten en/of brochures ontvangen?

Neem hier contact met ons op

Borstvoeding is de beste voeding. Neocate is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij koemelkallergie, meervoudige voedselallergie en andere indicaties waarbij een aminozuurvoeding geïndiceerd is, te gebruiken onder medisch toezicht.

Referenties

 1. Canani RB et al. (2016) ISME J. 10(3):742–750.
 2. Thompson-Chagoyan OC et al. (2010) Pediatr Allergy Immunol. 21(2p2):e394–e400.
 3. Candy DCA et al. (2018) Pediatr Res. 83(3):677–686.
 4. Woicka-Kolejwa K et al. (2016) Advances in Dermatology and Allergology 33.2:109.
 5. Juntti H et al. (1999) Acta oto-laryngologica. 119(8):867-873.
 6. Fox AT et al. (2019) Clin Transl. Allergy. 9(1):5.
 7. Burks A et al. (2015) Pediatr Allergy Immunol. 26:316-22.
 8. Chatchatee P et al. (2020) EAACI PAAM 17-19 Oct 2019.
 9. Harvey BM et al. (2014) Pediatr Res 75(2):343-51
 10. Wopereis H et al. (2019) Clin Transl Allergy 31;9:27