Digitaal LIVE symposium: D.E.-A.A.P. Dutch Enterology And Allergy in Paediatrics

Op 25 september jl. vond het LIVE digitale symposium D.E.-A.A.P. plaats. Ditmaal vanwege Covid-19 niet in de Apenheul, maar vanachter uw eigen computer. In dit symposium kreeg u de gelegenheid om uw kennis over de laatste ontwikkelingen in de kindermaagdarmleverziekten en -allergologie te vergroten. In het programma lag de focus dan ook op de raakvlakken tussen beide vakgebieden. Veelvoorkomende onderwerpen in uw spreekkamer zoals gluten, koemelk en voedselallergie kwamen ter sprake. Net als de meest voorkomende eosinofiele ziektebeelden. Een zeer interessant programma!

Doelgroep: Kinderartsen, arts-assistenten kindergeneeskunde, verpleegkundig specialisten en diëtisten.

U kunt het complete programma van het symposium op 25 september hieronder nog eens bekijken. De presentaties zijn opgenomen, zodat u deze nog eens rustig in uw eigen tijd kunt terugkijken.

  • ‘Glutenovergevoeligheid: een broodje aap? Van coeliakie tot tarwe-allergie’ Een duo-presentatie van Kim Brand en Margreet Wessels: Bekijk hier.
  • Presentatie ‘Koemelk: de aap uit de mouw – van lactose intolerantie tot koemelkallergie en FPIES’ Een duo-presentatie van Anemone van den Berg en Joyce Emons: Bekijk hier.
  • Presentatie ‘Recht voor z’n raap: eosinofiele ziektebeelden’ Een duo-presentatie van Daniëlle Hendriks en Helga Merkun-Wieland: Bekijk hier
  • Presentatie ‘Aap, noot.. pinda: voedselallergie anno 2020: van preventie tot behandeling’ Een duo-presentatie van Ted Klok en Lonneke Landzaat: Bekijk hier.

Bekijk hier de totale uitzending

Met vriendelijke groet, namens D.E.-A.A.P. commissie,
Anders van Thuijl, Joery Goede, Eva Koffeman, Tim de Meij, Gerbrich van der Meulen,
Marieke Zijlstra, Timo Verheggen, Caroline Veldhuis-Hogen Esch