Met sondevoeding naar de winterzon

15 Oct 2018

Laatste wijziging: 15 okt 2018

Krijgt u sondevoeding en gaat u tijdens de wintermaanden een paar weken naar de zon? Hieronder een aantal tips voor het meenemen van sondevoeding

  • Wanneer u met het vliegtuig reist, houd er dan rekening mee dat het in het laadruim van het vliegtuig kan vriezen. De structuur van sondevoeding kan door bevriezing veranderen. De sonde kan hierdoor verstopt raken. Daarom bij voorkeur sondevoeding niet in het gewone laadruim vervoeren maar in een alternatieve ruimte in de forward belly. Dit is het ruim onder de piloot dat verwarmd kan worden. Vraag dit ruim van tevoren bij de vliegtuigmaatschappij na.
  • Wanneer u tijdens de vlucht sondevoeding toedient, dan kunt u deze het beste aanprikken voordat u het vliegtuig instapt. Door de druk in de cabine kan de sondevoeding namelijk uit het Pack (of fles) spuiten.
  • De meeste vliegtuigmaatschappijen bieden (deels) ontheffing van medische overbagage aan. Uw arts kan indien gewenst een medische verklaring afgeven.
  • Indien u een grote voorraad mee wilt nemen bestel deze dan tijdig.
  • Nutricia sondevoeding is ook verkrijgbaar in het buitenland. Wilt u voor een specifiek land weten of onze voeding daar verkrijgbaar is? Neem dan contact op met de diëtisten van Nutricia Medische Voedingsservice.
  • Indien u Nutricia sondevoeding in het land van bestemming wilt bestellen, neem dan vooraf contact op met een apotheek ter plaatste en bespreek de mogelijkheden. Wij adviseren wel altijd voor de zekerheid een kleine voorraad mee te nemen.