Nieuw: Forticare Advanced

14 Jul 2023

In juli introduceert Nutricia Forticare Advanced. Deze nieuwe drinkvoeding is afgestemd op de laatste wetenschappelijke inzichten en zal de huidige FortiCare vanaf ca. wk 27 gaan vervangen. Forticare Advanced is onze unieke energie- en eiwitrijke (306 kcal, 18 g eiwit) drinkvoeding met extra omega-3 vetzuren (1,1 g EPA/ 0,7 g DHA) en vitamine D (10 µg). Het gebruiksadvies is op basis van deze nieuwe samenstelling aangepast naar 1-2 flesjes per dag als aanvulling op de normale voeding.

De ontstekingsremmende effecten van de omega-3 vetzuren EPA en DHA kunnen aantoonbaar bijdragen aan het verminderen van inflammatie bij patiënten met kanker, cachexie en chronische katabole ziekten zoals COPD1,2. De indicatie van dit product is hiermee uitgebreider dan die van de huidige FortiCare.

Forticare Advanced is een geconcentreerde en compacte drinkvoeding (125 ml) om de therapietrouw³ te bevorderen en zal verkrijgbaar zijn in twee smaken: verfrissende rode vruchten en verfrissende mango-perzik.

Deze innovatieve smaken geven een verfrissend mondgevoel en zijn getest en gevalideerd door oncologische patiënten⁴. Klik hier voor meer informatie.

Forticare Advanced is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding voor patiënten met (risico op) ziektegerelateerde ondervoeding als gevolg van kanker, chronische katabole ziekte of cachexie. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Referenties:
1. Arends J, Bachmann P, Baracos V, Barthelemy N, Bertz H, Bozzetti F, et al. ESPEN guidelines on nutrition in cancer patients. Clin Nutr 2017;36(1):11-48
2. Yu H, Su X, Lei T, Zhang C, Zhang M, Wang Y, Zhu L, Liu J: Effect of Omega-3 Fatty Acids on Chronic Obstructive Pulmonary Disease: A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Controlled Trials. International journal of chronic obstructive pulmonary disease 2021, 16:2677-2686.
3. Hubbard GP et al. Proc Nutr Soc, 2012;69 (OCE2):E164
4. Pouyeth et al. EPA enriched oral nutritional supplements with a tailored sensory design to address taste alterations are appreciated by patients with cancer. Clinical nutrition ESPEN. VOLUME 54. P500. APRIL 2023