Nieuwe website voor patienten herstellende van een IC opname

05 Nov 2020

Laatste wijziging: 05 nov 2020

De Stichting Eten+Welzijn lanceert een nieuwe website voor patiënten die herstellende zijn van een IC opname, alsook mensen uit de directe omgeving van de patiënt die betrokken zijn bij het herstelproces. Met de website wil de Stichting bijdragen aan “patient empowerment”: meer zelfregie door de patiënt, die daarmee de controle of een gevoel van controle heeft over het gezondheidsproces dat hij of zij ondergaat.
Op www.vierkeerbeter.nl wordt aandacht besteed aan de meest voorkomende problemen na een IC-opname. Mensen hebben vaak last van slikproblemen, concentratieproblemen en smaak- en geurverlies. Per thema worden de belangrijkste vragen in korte video’s beantwoord vanuit verschillende invalshoeken. O.a. een intensivist, chef-kok en een diëtist geven hun adviezen en praktische tips.

De naam VierkeerBeter.nl verwijst naar de vier herstelpijlers: je hebt Bouwstoffen nodig zodat je weer spierkracht krijgt, Brandstoffen voor energie, Beschermstoffen voor de weerstand en Beweging om weer vitaal te worden. Samen zorgen ze ervoor dat je weer beter wordt: Vier keer Beter!
Op deze site kunnen mensen zoveel mogelijk informatie en tips verzamelen die bijdragen aan hun herstel op thema’s die voor hen van toepassing zijn.
De website is mede mogelijk gemaakt met ondersteuning vanuit Nutricia.