Nutricia introduceert ‘Melk & Plantaardig’

05 Jul 2022

Laatste wijziging: 05 jul 2022

Plantaardige eetgewoonten zijn in opmars: flexitariërs, vegetariërs en veganisten vertegenwoordigen ruim een derde van alle Europese consumenten. 55% van de Nederlanders eet zelfs al meerdere dagen per week geen vlees, vis of zuivel. En 4 van de 5 ouders willen, waar mogelijk, deze levensstijl overbrengen op hun kinderen. Nutricia introduceert nu Nutrilon Melk & Plantaardig 2, op basis van melkingrediënten en ook plantaardige ingrediënten. Binnen deze samenstelling is meer dan de helft (60%) van de eiwitten van plantaardige oorsprong, waarmee het de eerste opvolgzuigelingenvoeding is met deze verhouding in eiwitten.

  • Het is de eerste opvolgzuigelingenvoeding waarvan 60% van het eiwit van plantaardige oorsprong is en wordt in Nederland als eerste geïntroduceerd.
  • De CO2-uitstoot is met 30% verlaagd ten opzichte van het reguliere product1 en de verpakking is nu volledig recyclebaar.

Primeur voor Nederland

Het is Nutricia’s eerste opvolgzuigelingenvoeding geschikt voor vegetarische diëten in Nederland. Zoals alle opvolgzuigelingenvoeding is Nutrilon Melk & Plantaardig een volwaardig product2 en biedt het alle voedingsstoffen die je kindje nodig heeft. Het ondersteunt het immuunsysteem door de aanwezigheid van vitamine C en D, welke verplicht zijn in opvolgzuigelingenvoeding. Daarnaast helpt de milde smaak baby's en peuters te wennen aan plantaardige ingrediënten.

125 jaar expertise

Natuurlijk is borstvoeding de beste voeding voor je baby. Als er na 6 maanden gekozen wordt voor opvolgmelk kun je kiezen voor Nutrilon Melk & Plantaardig 2. Waar de bestaande opvolgzuigelingenvoeding is gebaseerd op melk, wordt er met ‘Melk & Plantaardig’ nadrukkelijk en doelbewust de weg naar een hybride optie gekozen. De grote innovatie, gebaseerd op onderzoek in het eigen onderzoekscentrum is, zoals alle opvolgzuigelingenvoedingen een voedingskundig volwaardig product3. Nutricia is al 125 jaar actief op het gebied van onderzoek en innovatie. De nieuwste inzichten in consumententrends en onze kennis op het gebied van melkvoeding en plantaardige ingredienten vormden de sleutel tot deze innovatie.

30% minder CO2 uitstoot

Het nieuwe product voldoet, zoals alle opvolgzuigelingenvoedingen, natuurlijk aan alle wet- en regelgeving én is ook nog beter voor de planeet. Nutricia heeft uitgerekend dat dit nieuwe product maar liefst 30% minder CO2 uitstoot ten opzichte van het reguliere assortiment poederverpakkingen dat Nutricia aanbiedt.

Een belangrijke bijdrage aan de lagere CO2-uitstoot is de samenstelling, welke verschillende plantaardige ingrediënten bevat zoals het eiwit dat voor meer dan de helft van plantaardige oorsprong is. Er zijn ook andere wijzigingen in het recept waarmee stappen worden gezet richting een plantaardiger recept. Bijvoorbeeld het vervangen van tonijnolie voor duurzaame algenolie.

Wilt u meer lezen over dit product? Lees hier meer.

Referenties:

  1. Borstvoeding is de beste voeding.
  2. Nutricia heeft berekend dat de koolstofvoetafdruk van zijn nieuwe Melk & Plantaardig-formule per verpakking ongeveer 30% lager zal zijn dan die van onze reeks Nutrilon-merkformules in poedervorm die momenteel in Nederland verkrijgbaar zijn.
  3. Welke uiteraard aan de strenge eisen van de wetgeving voldoen.