Nutricia stopt met rietjes bij drinkvoeding

02 Mar 2020

Laatste wijziging: 02 mrt 2020

Nutricia verwijdert in fases de plastic rietjes van de medische drinkvoedingen, te starten met de 200 ml varianten voor volwassenen. De eerste producten zonder rietje komen in maart op de markt waarna stapsgewijs alle varianten zonder rietjes beschikbaar komen.

Waarom geen rietjes meer?
Bij Nutricia heeft duurzaamheid en een brede maatschappelijke verantwoordelijkheid hoge prioriteit. Als onderdeel van Danone, dragen wij actief bij aan de ‘One Planet One Health’ visie. Zo streven wij naar 100% circulaire verpakkingen in 2025 en dat ieder onderdeel van de verpakking herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar is.
In 2018 is in dat kader de award-winnende en volledig recyclebare nieuwe fles voor onze Nutrison en Nutrini sondevoeding geïntroduceerd, waarbij voor productie tevens 85% minder water wordt gebruikt en 21% minder CO2 wordt uitgestoten ten opzichte van de vorige verpakking. Met het verwijderen van de rietjes zetNutricia de volgende stap naar een duurzamere wereld van morgen.

Deze stap is tevens in lijn met Europese wetgeving[1] (die aangeeft dat in mei 2021 plastic rietjes in de EU niet meer toegestaan zijn. We verwijderen de rietjes ook van de drinkvoedingen in de rest van de wereld.

Wat betekent deze stap voor gebruikers van drinkvoeding?
Met het stoppen van de plastic rietjes geven wij gehoor aan de wens van steeds meer gebruikers die, samen met ons, streven naar het terugdringen van plastic. Wij staan, zoals u van ons gewend bent ook klaar om gebruikers van drinkvoeding en hun verzorgers te ondersteunen bij deze verandering. Wij adviseren patiënten hun drinkvoeding uit te gieten in een glas of indien zij een voorkeur hebben om hun drinkvoeding via een rietje te drinken over te gaan naar alternatieve duurzame opties, zoals bijvoorbeeld rietjes van papier of bamboe. Voor meer tips over het gebruik van drinkvoeding, registreert u zich als professional op ons professionele platform Nutricia Academy waarna u via deze link de informatiebrochure kunt downloaden. Gebruikt u zelf drinkvoeding? Dan adviseren wij u uw behandelaar te benaderen om een informatiebrochure voor u aan te kunnen aanvragen.

Voor vragen, of advies over alternatieven voor de rietjes, kunt u contact opnemen met de diëtisten van Nutricia Medische Voedingsservice via 0800 – 022 33 22, medischevoeding@nutricia.com of chat op www.nutriciamedical.nl.

[1] Directive (EU) 2019/904 of the European Parliament