Nutricia verwijdert rietjes van 125 ml drinkvoedingen voor volwassenen per medio juli

22 Jun 2020

Eerder informeerden we u over het gefaseerd verwijderen van de plastic rietjes, te starten met de 200 ml varianten afgelopen maart. Per medio juli worden de rietjes van 125 ml varianten van onze medische drinkvoedingen verwijderd.

Waarom verwijdert Nutricia de rietjes?
Bij Nutricia heeft duurzaamheid hoge prioriteit. Als onderdeel van Danone draagt Nutricia actief bij aan de ‘One Planet, One Health’ visie waarin o.a. wordt gestreefd om in 2025 over 100% circulaire verpakkingen te beschikken. Ieder onderdeel van de verpakking moet hierin herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar zijn. Met het verwijderen van de rietjes zet Nutricia de volgende stap naar een duurzamere wereld.
Bovendien is deze stap is in lijn met Europese wetgeving[1] die aangeeft dat vanaf mei 2021 plastic rietjes in de EU niet meer toegestaan zijn. Nutricia verwijdert ook de rietjes van de drinkvoedingen in de rest van de wereld.

Wat betekent deze stap voor gebruikers van drinkvoeding?
Met het stoppen van de plastic rietjes geeft Nutricia gehoor aan de wens van steeds meer gebruikers die streven naar het terugdringen van plastic. Nutricia staat klaar voor de gebruikers van drinkvoeding om te ondersteunen bij deze verandering. Wij adviseren de drinkvoeding uit te gieten in een glas of over te gaan naar alternatieve duurzame opties, zoals bijvoorbeeld rietjes van papier of bamboe. Wilt u tips hoe het gebruik van drinkvoeding aangenamer te maken? Uw behandelaar kan hiervoor terecht op het platform voor professionals van Nutricia; Nutricia Academy.

Voor vragen of advies over alternatieven voor de rietjes kunt u contact opnemen met de diëtisten van Nutricia Medische Voedingsservice via 0800 – 022 33 22, medischevoeding@nutricia.com of chat op www.nutriciamedical.nl.

[1] Directive (EU) 2019/904 of the European Parliament