Op vakantie met het vliegtuig? Tips hoe sondevoeding mee te nemen!

20 May 2019

Laatste wijziging: 20 mei 2019

De zomer komt er weer aan en dat betekent vakantietijd! Ook met sondevoeding kunt u met vakantie gaan. Wij geven u graag wat tips hoe u sondevoeding zonder problemen mee kunt nemen in het vliegtuig!

Over het algemeen is het geen probleem om sondevoeding mee te nemen. U kunt vooraf contact opnemen met de vliegtuigmaatschappij of de reisorganisatie om na te gaan of er regels zijn met betrekking tot het meenemen van sondevoeding naar uw vakantiebestemming. De meeste vliegtuigmaatschappijen bieden (een aantal kg) ontheffing van medische overbagage aan en uw arts kan indien gewenst een medische verklaring afgeven. Indien u een grote voorraad mee wilt nemen bestel deze dan tijdig.

Graag geven wij een aantal tips voor u op vakantie gaat:

  • Wanneer u met het vliegtuig reist, houd er dan rekening mee dat het in het laadruim van het vliegtuig kan vriezen. De structuur van sondevoeding kan door bevriezing veranderen. De sonde kan hierdoor verstopt raken. Daarom heeft het de voorkeur sondevoeding niet in het gewone laadruim te vervoeren maar in een alternatieve ruimte in de forward belly. Dit is het ruim onder de piloot dat verwarmd kan worden. Vraag dit ruim van tevoren bij de vliegtuigmaatschappij na.
  • Als het nodig is om tijdens de vlucht te voeden, kan de hoeveelheid voeding die hiervoor nodig is vaak in de handbagage meegenomen worden. Hier is een medische verklaring voor nodig. Vergeet ook niet om ook de voedingspomp aan te melden als daar gebruik van gemaakt wordt.
  • U kunt de sondevoeding die u in het vliegtuig gebruikt het beste aanprikken voordat u het vliegtuig instapt. De druk in de cabine kan er namelijk voor zorgen dat de sondevoeding uit het pack spuit.

Nutricia sondevoeding is ook verkrijgbaar in het buitenland. Wilt u voor een specifiek land weten of onze voeding daar verkrijgbaar is? Neem dan contact op met de diëtisten van Nutricia Medische Voedingsservice (0800 - 022 33 22).

Wij wensen u een fijne vakantie!