Romige Italiaanse warme chocolademelk

03 Feb 2018

Laatste wijziging: 03 feb 2018

Een chocolademelk die ietsje dikker en romiger is dan zoals wij gewend zijn in Nederland. Heerlijk op een koude winterse dag.

Ingrediënten:

  • 50 g pure chocolade, in blokjes
  • 1 flesje Nutridrink Compact met neutrale smaak
  • ½ theelepel maizena
  • ½ eetlepel suiker
  • Een snufje kaneelpoeder

Bereiding:

Smelt de chocolade op een lage stand in een pan met een scheutje Nutridrink Compact. Verwarm al roerend met een lepel tot de chocolade helemaal gesmolten is. Meng in een kommetje de maïzena met 2 eetlepels Nutridrink Compact. Schenk het restant van de Nutridrink Compact bij de chocolade en roer tot een glad mengsel ontstaat. Voeg de suiker en het maïzenamengsel toe. Blijf roeren tot de chocolademelk dikker wordt. Neem de pan van de warmtebron, roer de kaneel erdoor en serveer in een kopje.

woedingswaarde per portie

Energie: 593 kcal of 2492 kJ
Vet: 24,3 g
Koolhydraten: 67,3 g
Vezels: 3,6 g
Eiwit: 15,3 g

Met dit recept kunt u meer variatie in het dieet met Nutridrink Compact brengen, wat bijdraagt aan therapietrouw.