Wijziging maatschepje en doseeradvies Nutilis Clear

02 Apr 2019

Laatste wijziging: 02 apr 2019

In april 2019 krijgt Nutilis Clear een verbeterd maatschepje en doseeradvies. De inhoud van het maatschepje wijzigt van 4 gram naar 3 gram. Het maatschepje is tevens geschikt voor een dosering van 1,5 gram. Met dit aangepaste maatschepje sluiten wij aan bij de behoefte van gebruikers naar meer gebruiksgemak. De samenstelling, het artikelnummer en de voedingswaarde blijven ongewijzigd. De blikken Nutilis Clear met het nieuwe maatschepje zijn te herkennen aan een sticker met ‘Nieuw: 3 g maatschep’ op de bovenkant van de deksel.

Aantal benodigde maatschepjes voor verdikken* nieuw (3 gram) versus oud (4 gram):

Volume 
200 ml
Stage 1
siroopdikte
Stage 2
vladikte
Stage 3
puddingdikte
Aantal 3g
maatschepjes
(nieuw)
123
Aantal 4g
maatschepjes
(iud)
136


*De hoeveelheid kan enigszins variëren afhankelijk van temperatuur of dikte van de vloeistof en gewenste viscositeit.

Om gepureerde gerechten te verdikken, Nutilis Clear toevoegen tot de gewenste consistentie is bereikt.

Nutilis Clear is een verdikkingsmiddel op basis van xanthaangom geschikt voor heldere dranken, vloeistoffen en gepureerde gerechten. Nutilis Clear heeft bewezen amylaseresistente eigenschappen om in alle stadia van dysfagie veiliger te kunnen slikken. Nutilis Clear verdikt snel met een transparant resultaat in heldere dranken en vloeistoffen.
U kunt de voedingswaarde en ingrediënten inzien op de productpagina
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de diëtisten van Nutricia Medische Voedingsservice via 0800-022 33 22 (gratis), e-mail medischevoeding@nutricia.com of chat www.nutriciamedical.nl