Zijn de flesjes Nutricia drinkvoeding recyclebaar?

23 Apr 2018

Laatste wijziging: 23 apr 2018

Graag beantwoorden wij deze vraag die ons met grote regelmaat wordt gesteld. Wij kunnen u geruststellen: de Nutricia flesjes drinkvoeding zijn recyclebaar.

Het flesje is gemaakt van recyclebaar HDPE (High Density Poly Ethyleen), het dopje van recyclebaar PolyPropyleen en ten slotte de sleeve om het flesje van recyclebaar PolyStyreen. Flesje, dopje en sleeve kunnen dus bij het plastic afval verzameld worden. De regels over plastic afval kunnen per gemeente verschillen. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met de gemeente in uw woonplaats. Vergeet niet het afsluitende folie op het flesje te verwijderen. Deze kan niet bij het plastic afval.

Bij Nutricia gaat de verkoop van medische voeding en aandacht voor de samenleving hand in hand. Bij alles wat we doen, is onze eerste prioriteit de veiligheid en hoge kwaliteit van onze producten en de zorg voor en bescherming van de consumenten die daarvan afhankelijk zijn.

Wij zijn er ons ervan bewust dat onze verantwoordelijkheid veel verder gaat dan producten alleen. Verantwoord betekent voor ons ook met zorg en aandacht voor mens, gezondheid, milieu en voor onze omgeving. Daarom gaan wij zorgvuldig om met onze grondstoffen en blijven investeren in manieren om productie, transport en onze verpakkingen duurzamer te maken.