Onderwerpen in dit artikel:

Werken aan de verbetering van functionele en klinische uitkomsten tijdens revalidatie kan uw revaliderende patiënt meer zelfstandigheid opleveren. Een krachtig herstel vraagt om de juiste combinatie van voeding en beweging ter bevordering van spiermassa en -krachttoename. Stimulatie van spiereiwitsynthese is essentieel voor bevordering van deze toename waarbij een aantal specifieke voedingstoffen een belangrijke rol spelen1-3.


Vraag de 3 smaken van FortiFit® Energy nu aan

Vraag de smaken aardbei, vanille en mango-perzik van FortiFit® Energy aan via de Smaakservice en laat uw patiënt proeven. 

FortiFit Energy

FortiFit® Energy bevat ActiSyn™, een unieke combinatie van 100% wei-eiwit, extra leucine en vitamine D

100% wei-eiwit

Wei-eiwit is een hoogwaardig en snel verteerbaar eiwit met een hoge biologische beschikbaarheid, rijk aan alle essentiële aminozuren en met name leucine5. Bij een verouderende populatie is aangetoond dat wei-eiwit leidt tot een grotere toename in spiereiwitsynthese in vergelijking met caseïne5.

Leucine

Leucine is een belangrijk aminozuur omdat het naast bouwsteen voor de spier ook een sterke stimulator is voor spiereiwitsynthese6,7.

Vitamine D

Vitamine D speelt een belangrijke rol in de opname van Leucine in de spiercel8.

Meer weten over de effecten van deze voedingstoffen in combinatie met beweging in revaliderende patiënten?

Kijk de geaccrediteerde webinar 'Voeding en revalidatie; van wetenschap naar praktijk' hier gratis terug.

FortiFit® Energy; Zet herstel kracht bij

FortiFit® Energy bevat ActiSynTM, een gepatenteerde en unieke combinatie van 100% wei-eiwit, extra leucine en vitamine D, ontworpen om spiereiwitsynthese te stimuleren9-12. ActiSynTM leidt bewezen tot verbetering van functionele uitkomsten zoals mobiliteit13. FortiFit® Energy is nu verkrijgbaar in 3 heerlijke smaken (aardbei, vanille en mango-perziksmaak).

Bekijk de video voor de werking van FortiFit® Energy met ActiSynTM.

De gebruikte referenties in de video vindt u onderaan de pagina1,4,5,9,13,14,20-35.

Voor wie is FortiFit® Energy geschikt?

Kies voor FortiFit® Energy voor uw patiënten met ondervoeding en spiermassaverlies tijdens hun revalidatie of herstel. U kunt hierbij onder andere denken aan patiënten die ondervoed zijn geraakt en spiermassa zijn verloren door:

  • (heup)fracturen na vallen
  • COVID-19 revalidatie
  • Oncologische aandoening
  • IC-opname
  • Cardiovasculaire aandoening
  • Respiratoire aandoening (bijvoorbeeld COPD)

Meer weten over revalidatie in combinatie met voeding en beweging? Tijdens de webinar ‘Voeding & revalidatie; van wetenschap naar praktijk’ krijgt u meer inzicht in:

  • Afname van spiermassa en functie en de impact op uitkomstmaten van revalidatie
  • De rol van specifieke voedingsstoffen en beweging in revalidatie
  • Van wetenschap naar de praktijk; de kracht van samenwerking in revalidatie

Kijk de geaccrediteerde webinar hier terug

FortiFit® Energy is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij ziektegerelateerde ondervoeding en spierverlies. Uitsluitend te gebruiken onder medisch toezicht. Deze informatie is bestemd voor (para)medici.

Referenties

  1. Bauer J, et al. J Am Med Dir Assoc. 2013;14:542-59.
  2. Rondanelli M, et al. Am J Clin Nutr 2016;103:830–840.
  3. Dimori S, et al. Aging Clin Exp Res 2018;30:951–958.
  4. Dangin M, et al. J Physiol. 2003 Jun 1;549(Pt 2):635-44.
  5. Pennings B, et al. Am J Clin Nutr. 2011 May;93(5):997-1005.
  6. Garlick PJ. J Nutr. 2005 ;135(6 Suppl):1553S-6S.
  7. Anthony JC, et al. J Nutr. 2000 ;130(10):2413-9.
  8. Salles J, et al. Mol Nutr Food Res. 2013. ;57(12):2137-46.
  9. Kramer IF, et al. Clin Nutr. 2017;36:1440-9.
  10. Luiking YC, et al. Nutr J. 2014;13:9
  11. Chanet A, et al. J Nutr. 2017;147:2262-71
  12. Kramer IF, et al. J Clin Endocrinol Metab 2015;100:4124-32.
  13. Rondanelli, et al. J Cachexia Sarcopenia Muscle. 2020; 11(6): 1535 – 1547
  14. Bauer, et al. J Am Med Dir Assoc. 2015;16:740-7
  15. Oesen, et al. Exp Gerontol. 2015;72:99-108.
  16. Molnár, et al. Physiol Int. 2016;103:368-376
  17. Dimori S, et al. Aging Clin Exp Res. 2018;30:951-958.
  18. Verreijen AM, et al. Am J Clin Nutr 2015;101:279-86
  19. Memelink RG, et al. Nutrients. 2020 ;28;13(1):64
  20. Boirie Y, et al. Proc Natl Acad Sci. 1997;94(26):14930-14935.
  21. Boirie, et al. J Am Med Dir Assoc. 2013;14(2):140-3.
  22. Chanet A, et al. J Nutr Biochem. 2017;46:30-8.
  23. Cruz-Jentoft AJ, et al. Age Ageing. 2019;48(1):16-3.
  24. Cuthbertson D, et al. FASEB J. 2005;19(3):422-4.
  25. Katsanos CS, et al. Am J Physiol Endocrinol Metab 2006, 291:E381-387
  26. Koopman R, et al. J Appl Physiol. 2009;106(6):2040-8.
  27. Kim TN, et al. J Bone Metab. 2013;20(1):1-10.
  28. Landi F, et al. Clin Nutr. 2018;38(5):2113-2120.
  29. McKendry J, et al. Nutrients. 2020;12(7)
  30. Morton et al. Curr Opin Crit Care. 2018;24(2)124-130
  31. Murphy,et al. Eur J Clin Nutr. 2000;54:556-562.
  32. Phillips SM, et al. J Appl Physiol. 2009;107(3):645-54.
  33. Puthucheary ZA, et al. JAMA. 2013;310(15):1591-1600.
  34. Steihaug et al. PloS One. 2017;12(9) :e0184780.
  35. Williams D, et al. Br. J. Anaesth. 2021;126(3): 730-73