Een krachtig herstel voor uw revaliderende patiënt, dat wil toch iedereen?

Werken aan de verbetering van functionele en klinische uitkomsten tijdens revalidatie kan uw revaliderende patiënt meer zelfstandigheid opleveren. Een krachtig herstel vraagt daarin om de juiste combinatie van voeding en beweging. Er zijn een aantal specifieke voedingsstoffen die een belangrijke rol spelen in Spiereiwitsynthese1-3. Spiereiwitsynthese is noodzakelijk voor spiermassagroei -en krachttoename.

100% wei-eiwit

Wei-eiwit is een hoogwaardig en licht verteerbaar eiwit met hoge en snelle biologische beschikbaarheid van essentiële aminozuren4,5. Bij een verouderende populatie is aangetoond dat wei-eiwit leidt tot een grotere eiwitsynthese in vergelijking met caseïne5.

Leucine

Leucine is een essentieel aminozuur en heeft een grote rol in de activatie van de spiereiwitsynthese6,7.

Vitamine D

Vitamine D speelt een belangrijke rol in de opname van Leucine8.

Meer weten over de effecten van deze voedingstoffen in combinatie met beweging in revaliderende patiënten?

Neem deel aan het inter-actieve webinar waar panelleden discussiëren over een optimaal hersteltraject voor revaliderende patiënten.
Bekijk de informatie onderaan de pagina of schrijf u hier in.

FortiFit Energy; Zet herstel kracht bij

FortiFit Energy bevat ActiSynTM, een gepatenteerde en unieke combinatie van 100% wei-eiwit, extra leucine en vitamine D, ontworpen om spiereiwitsynthese te stimuleren9-12. ActiSynTM leidt bewezen tot verbetering van functionele uitkomsten zoals mobiliteit13.

Voor wie is FortiFit Energy geschikt?

Kies voor FortiFit Energy voor uw patiënten met ondervoeding en spiermassaverlies tijdens hun revalidatie of herstel. U kunt hierbij onder andere denken aan patiënten die ondervoed zijn geraakt en spiermassa zijn verloren door:

  • (heup)fracturen na vallen
  • COVID-19 revalidatie
  • Oncologische aandoening
  • IC-opname
  • Cardiovasculaire aandoening
  • Respiratoire aandoening (bijvoorbeeld COPD)

Meer weten over revalidatie in combinatie met voeding en beweging? Tijdens de webinar krijgt u meer inzicht in:

  • De wetenschappelijke benadering van de synergie tussen voeding & training
  • Ideale samenwerking tussen fysiotherapeut en diëtist uit de praktijk
  • De werking van de gepatenteerde, unieke formule ActiSyn in FortiFit Energy

FortiFit Energy is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij ziektegerelateerde ondervoeding en spiermassaverlies. Uitsluitend te gebruiken onder medisch toezicht. Deze informatie is bestemd voor (para)medici.

Referenties:

  1. Bauer J, et al. J Am Med Dir Assoc. 2013;14:542-59.
  2. Rondanelli M, et al. Am J Clin Nutr 2016;103:830–840.
  3. Dimori S, et al. Aging Clin Exp Res 2018;30:951–958.
  4. Dangin M, et al. J Physiol. 2003 Jun 1;549(Pt 2):635-44.
  5. Pennings B, et al. Am J Clin Nutr. 2011 May;93(5):997-1005.
  6. Garlick PJ. J Nutr. 2005 ;135(6 Suppl):1553S-6S.
  7. Anthony JC, et al. J Nutr. 2000 ;130(10):2413-9.
  8. Salles J, et al. Mol Nutr Food Res. 2013. ;57(12):2137-46.
  9. Kramer IF, et al. Clin Nutr. 2017;36:1440-9.
  10. Luiking YC, et al. Nutr J. 2014;13:9
  11. Chanet A, et al. J Nutr. 2017;147:2262-71
  12. Kramer IF, et al. J Clin Endocrinol Metab 2015;100:4124-32.
  13. Rondanelli, et al. J Cachexia Sarcopenia Muscle. 2020; 11(6): 1535 – 1547
  14. Bauer, et al. J Am Med Dir Assoc. 2015;16:740-7
  15. Oesen, et al. Exp Gerontol. 2015;72:99-108.
  16. Molnár, et al. Physiol Int. 2016;103:368-376
  17. Dimori S, et al. Aging Clin Exp Res. 2018;30:951-958.
  18. Verreijen AM, et al. Am J Clin Nutr 2015;101:279-86
  19. Memelink RG, et al. Nutrients. 2020 ;28;13(1):64
  20. Boirie Y, et al. Proc Natl Acad Sci. 1997;94(26):14930-14935.
  21. Boirie, et al. J Am Med Dir Assoc. 2013;14(2):140-3.
  22. Chanet A, et al. J Nutr Biochem. 2017;46:30-8.
  23. Cruz-Jentoft AJ, et al. Age Ageing. 2019;48(1):16-3.
  24. Cuthbertson D, et al. FASEB J. 2005;19(3):422-4.
  25. Katsanos CS, et al. Am J Physiol Endocrinol Metab 2006, 291:E381-387
  26. Koopman R, et al. J Appl Physiol. 2009;106(6):2040-8.
  27. Kim TN, et al. J Bone Metab. 2013;20(1):1-10.
  28. Landi F, et al. Clin Nutr. 2018;38(5):2113-2120.
  29. McKendry J, et al. Nutrients. 2020;12(7)
  30. Morton et al. Curr Opin Crit Care. 2018;24(2)124-130
  31. Murphy,et al. Eur J Clin Nutr. 2000;54:556-562.
  32. Phillips SM, et al. J Appl Physiol. 2009;107(3):645-54.
  33. Puthucheary ZA, et al. JAMA. 2013;310(15):1591-1600.
  34. Steihaug et al. PloS One. 2017;12(9) :e0184780.
  35. Williams D, et al. Br. J. Anaesth. 2021;126(3): 730-73