Onderwerpen in dit artikel:


Veelgestelde vragen voor ouders

Belangrijk: Volg altijd deze gebruiksaanwijzing. Was je handen en zorg dat de materialen schoon zijn. Aan onjuiste bereiding en bewaring zijn risico’s voor de gezondheid verbonden.

Bij borstvoeding:

 1. Doe 25 ml afgekolfde moedermelk of vooraf gekookt en tot handwarm afgekoeld water in een kommetje.
 2. Voeg hier 1 afgestreken maatschepje Nutrilon Nutriton aan toe.
 3. Roer goed door.
 4. Geef een aantal theelepels voor en na het borstvoedingsmoment.

Toevoegen aan afgekolfde borstvoeding:

 1. Was je handen en zorg dat de materialen schoon zijn.
 2. Voeg 1-2 maatschepjes per 100 ml borstvoeding toe. Schud krachtig tot het poeder is opgelost (± 30 seconden).

Toevoegen aan flesvoeding:

 1. Was je handen en zorg dat de materialen schoon zijn.
 2. Breng water aan de kook en laat het gekookte water afkoelen tot handwarme temperatuur. Schenk de benodigde hoeveelheid in de fles.
 3. Doe het benodigde aantal maatschepjes voor de bereiding van de flesvoeding in een kommetje.
 4. Voeg aan de maatschepjes flesvoeding het Nutriton poeder toe. Gebruik hiervoor 1-2 schepjes Nutriton per 100 ml voeding en meng goed.
 5. Voeg het poedermengsel toe aan de fles en schud krachtig (± 30 seconden). Let op! Controleer altijd de temperatuur voor het geven. Pas eventueel de speen aan op de verdikte voeding.

Voor al onze Nutrilon voedingen geldt de verhouding van 1 maatschepje op 30 ml water.

Omdat iedere situatie anders is, kijken wij graag persoonlijk mee naar welke hoeveelheid passend is. U kunt de Nutricia Kindervoeding Service bereiken via ons gratis telefoonnummer: 0800-0228060.

Veelgestelde vragen voor patiënten

Drinkvoedingen zijn voedingen voor medisch gebruik bij onder andere ziektegerelateerde ondervoeding. Bij ziekte of na een operatie te hebben ondergaan, kan het soms lastig zijn om voldoende te eten. Terwijl goede voeding juist dan belangrijk is. Als u via de gewone voeding onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgt dan kan uw arts of diëtist een medische drinkvoeding adviseren. Indien grote volumes moeizaam gaan kan in overleg met de behandelaar voor een compacte versie in een klein volume gekozen worden.

Smaken verschillen, daarom hebben we verschillende varianten en per variant verschillende smaken.

Nutricia medische voeding kan niet rechtstreeks bij Nutricia besteld worden. Nutricia medische voeding is uitsluitend verkrijgbaar via de apotheek, thuiszorgwinkel of facilitair bedrijf. Als u niet meer weet waar eerder ontvangen medische voeding is besteld, kunt u contact opnemen met de zorgverzekeraar. Deze kan voor u nakijken waar de drinkvoeding eerder besteld is.

In de thuissituatie adviseren wij contact op te nemen met het facilitair bedrijf welke de pomp geleverd heeft. Op de pomp kunt u een sticker met de gegevens van het facilitair bedrijf vinden.

Instellingen kunnen contact opnemen met Nutricia Pump Service Center via 0800 022 33 22, optie 2.

Nutricia drinkvoeding kan opgewarmd worden. Het is belangrijk om de voeding niet te koken. Sommige vitaminen gaan dan verloren. Bevroren drinkvoeding kan na ontdooien veilig gebruikt worden, maar de smaak en structuur kunnen verandert zijn.

Nutricia drink- en sondevoedingen zijn wel Halal, maar niet Kosher.

Volg altijd het advies van de arts of diëtist op.

Nutilis Clear is een verdikkingsmiddel voor heldere dranken en Nutilis Powder kan gebruikt worden in andere dranken en gerechten.

Het advies is om dieetvoeding, niet in direct zonlicht, tussen de 5 en 30 graden Celsius te bewaren.

Nutricia dieetvoeding kan meegenomen worden naar het buitenland. Wanneer de dieetvoeding mee gaat in het vliegtuig, is het zinvol om bij de vliegtuigmaatschappij na te vragen of er speciale reisdocumenten nodig zijn (bijv. voor ontheffing van overbagage). De behandelend arts kan indien gewenst een medische verklaring afgeven. Dit kan nodig zijn bij het reizen naar landen met een streng invoerbeleid.
Nutricia dieetvoeding is ook verkrijgbaar in het buitenland.

Wilt u voor een specifiek land weten of onze voeding daar verkrijgbaar is? Neem contact op met Nutricia Medische Voedingsservice via 0800 022 33 22 of via het contactformulier.

Nutricia medische voeding kan onder bepaalde voorwaarden vergoed worden vanuit de zorgverzekering. Uw arts of diëtist weet hoe hij/zij vergoeding kan aanvragen en wat de voorwaarden zijn. Wij adviseren u de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering met betrekking tot eventuele aanvullende voorwaarden voor vergoeding te controleren.

Uw arts of diëtist dient een ‘Verklaring dieetpreparaten’ in te vullen. Uw huisarts kan dieetpreparaten voorschrijven met een recept. Uw huisarts weet welke gegevens er ingevuld dienen te worden op het recept om vergoeding van dieetpreparaten aan te vragen. Deze ingevulde verklaring/recept wordt door uw (huis)arts of diëtist rechtstreeks naar een facilitair bedrijf of uw apotheek verzonden. U kunt de door uw (huis)arts of diëtist ingevulde verklaring/recept ook zelf aan uw apotheek geven. Na goedkeuring van de verklaring/recept kunt u de medische voeding direct meenemen of wordt deze voor u besteld.

Vraag aan uw arts of diëtist welke drinkvoeding u kan gebruiken.