Nutrilon Opvolgmelk en Olvarit nu te vinden in het B-Corp schap van Albert Heijn

09 Mar 2021

Laatste wijziging: 09 mrt 2021

Als gecertificeerde B-Corp draagt Nutricia graag bij aan een gezonde maatschappij en planeet

Zoetermeer, 8 maart: Nutricia producten zijn vanaf deze week te vinden in het online B-Corp schap van Albert Heijn. Gecertificeerde B-Corps zijn bedrijven die zich toonbaar inzetten om hun impact op mens, maatschappij en milieu te verbeteren. Het certificaat bevestigd de sociale- en milieunormen die het bedrijf voert en verschaft transparantie. Nutricia is 2021 begonnen met het behalen van het certificaat en is trots dat haar producten, waaronder Nutrilon opvolgmelk en Olvarit potjes, nu te vinden zijn in het B-Corp assortiment van Albert Heijn.

‘Using business for good’

B-Corp is een initiatief van de non-profit B-lab om samen met bedrijven te werken aan een betere wereld. B-lab noemt dat ‘Using business as a force for good’. Het is in 2006 in de Verenigde Staten begonnen en sinds 2013 ook actief in Europa. Vandaag de dag zijn er ruim 500 B-Corps in Europa, waarvan ruim honderd in de Benelux[1].

Nutricia: voor jou en toekomstige generaties

Nutricia heeft als een van de eerste grote bedrijven in Nederland de eer zich een B-Corp te mogen noemen. De certificering past goed bij de duale economische en sociale doelstellingen van het bedrijf. Nutricia deelt de visie van moederbedrijf Danone dat de gezondheid van mensen en de gezondheid van de planeet met elkaar verbonden zijn. Nutricia zet zich al meer dan 120 jaar in voor gezondheid en welzijn, en om dat te kunnen blijven doen, spant het zich ook steeds meer in om haar impact op de planeet te verbeteren.

Samenwerking

Als gecertificeerde B-Corp maakt Nutricia deel uit van een groep aan ondernemingen die samenwerken voor een gezonde maatschappij en planeet. De samenwerking met Albert Heijn past perfect bij de visie om met partners door de hele keten te werken aan deze doelstelling.

Danone en B-Corp

Danone heeft onlangs zijn doel versneld om al zijn bedrijven wereldwijd voor 2025 te laten certificeren, als onderdeel van de Danone 2030 Goals. Binnen Danone behoort Nutricia Nederland tot een van de koplopers.

Meer informatie

Voor de media
Mocht u aanvullende vragen hebben, dan staan wij u graag te woord. U kunt contact met ons opnemen via: Pers_ELN@nutricia.com

[1] https://bcorporation.eu/about-b-lab/country-partner/benelux

 

Over nutricia

Sinds 1896 is Nutricia pionier op het gebied van speciale voeding die een bijdrage levert aan een gezonde start en een langer, vreugdevoller en gezonder leven. Nutricia biedt, gedreven vanuit wetenschap en innovatie, een breed toonaangevend assortiment voedingen en services met een positieve invloed op de gezondheid van mensen met specifieke voedingsbehoeften gedurende het hele leven. Daarmee draagt Nutricia bij aan een gezonde groei en ontwikkeling gedurende de eerste 1000 dagen en biedt voedingsondersteuning voor enkele van 's werelds grootste gezondheidsuitdagingen zoals vroeggeboorte, achterblijvende groei, voedselallergie, zeldzame stofwisselingsziekten en (chronische) ziekten en aandoeningen zoals kanker, slikklachten, kwetsbaarheid en COPD. Als onderdeel van Danone, omarmt en draagt Nutricia bij aan de 'One Planet, One Health' visie, die weergeeft dat de gezondheid van de mens en de gezondheid van de planeet onlosmakelijke met elkaar verbonden zijn.