Romige champignonsoep
30
Minuten
Medium
BEREIDING
- Maak de champignons schoon en snijd in kleine schijfjes of blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verhit de helft van de roomboter in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de champignons toe en bak ze mee, tot ze geslonken zijn.
- Voeg een snufje tijm toe aan de champignons.
- Voeg de andere helft van de roomboter toe en voeg daarna de bloem toe.
- Los het bouillonblokje op in 150 ml heet water.
- Giet dit vervolgens bij de champignons.
- Voeg de slagroom toe.
- Laat dit 10 minuten inkoken, pureer de soep daarna met een staafmixer.
- Voeg naar wens peper toe.
- Meng 2 schepjes NutriniDrink poeder met 30 ml water.
- Zodra de soep afgekoeld is meng je het NutriniDrink poedermengsel door de champignonsoep.
VOEDINGSWAARDEN
Energie (kcal) | 401 |
---|---|
Vetten (g) | 31.8 |
Vezels (g) | 3.1 |
Koolhydraten (g) | 20.5 |
Eiwitten (g) | 7.1 |
INGREDIËNTEN
Voor 1 portie
125 g champignons
10 g roomboter
12 g bloem
½ teentje knoflook
30 g ui
¼ bouillonblokje
150 ml heet water
50 ml slagroom
Snufje tijm, peper
2 schepjes Nutrinidrink poeder met 30 ml water