×
Er is een onverwachte fout opgetreden. Probeer het later opnieuw of neem contact op met onze klantenservice.
Er zijn geen resultaten die aan je verzoek voldoen.
Wordt geladen
Nieuwsgierig naar meer informatie over de dieetbehandeling van ondervoeding bij kwetsbare patiënten? Bekijk dan nu ons "Nutrition Essentials: Frailty" boekje!
Deze e-learning gaat over gezonde voeding in relatie tot jonge kinderen en hun ontwikkeling. Heel enthousiast, deskundig en praktisch vertelt professor en kinderarts dr. Heymans in deze e-learning over het belang van gezonde voeding voor jonge kinderen.
De ‘Paediatric Allergy Sessions’ is een online bijeenkomst gericht op voedselallergieën bij kinderen. Enkele internationale experts op dit gebied zijn betrokken bij de bijeenkomst en verzorgen een sessie of workshop. De voertaal is Engels.
Multiple Dates Event Text
Deze scholing geeft je tijdens een vegetarisch 3 gangen diner, kennis en handvatten om gezamenlijk de beste voedingskundige begeleiding te bieden. En hoe onderscheid je onschuldig huilen van onrust bij refluxziekte waarbij verwijzing naar de kinderarts nodig is? Zo zorg je als verloskundige en kraamverzorgde anno 2022 samen voor een gezonde start voor elke baby.
In Chiesi en Nutricia hebben wij nieuwe samenwerkingspartners gevonden, en met hen organiseren wij in 2022 een nieuwe Neonatologie aan de Maas. Ook dit keer hebben we een mooi en divers programma samengesteld met plenaire sessies en interactieve workshops.
Tijdens de presentaties (door een kinderarts, jeugdarts en diëtist) hoort u meer over de verschillende vormen van koemelkallergie, de melkladder, open versus dubbelblinde provocatie, vroeg introductie pinda en ei, het belang van tolerantie inductie en herintroductie, FPIES en de samenwerking en rol van de 1e en 2e/3e lijn.
Als JGZ-professional heb je altijd het beste met de jeugdige voor, net als hun ouders dat hebben. En toch maken we geregeld mee dat we anders kijken naar dezelfde werkelijkheid en van mening verschillen over de juiste aanpak.
In twee dagen uw kennis over voeding voor kinderen helemaal bijspijkeren? Met zeer deskundige sprekers, op een prachtig landgoed? Neem dan deel aan de Duin en Kruidberg Voedingsdagen.
Het jeugdartsen vak is boeiend en divers en dat zien we terug bij deze 2e editie van DE Jeugdartsconferentie. Kom inspiratie opdoen bij collega’s uit het veld die hun niche hebben gevonden. Zij delen graag hun kennis en ervaring met je.
De behandeling van ondervoeding start met het meten of berekenen van de energie- en eiwitbehoefte. Hoe doe je dat? Wat is het “ideale” streefgewicht en welke inhaalgroei is reëel? Hoe bepaalt u de energie- en eiwit behoefte voor uw patiëntjes?
Het positieve effect van een pro-actieve voedingsinterventie voor de oncologische patiënt, door prof. dr. Elisabeth De Waele, Hoofd Klinische Nutritie en Afdelingshoofd Intensieve Geneeskunde, UZ Brussel, België.
from 4:00 PM to 5:30 PM
Hoe kan de voeding van (zieke) kinderen gezonder, plantaardiger en duurzamer? Dat was het thema van het congres “Voeding bij (zieke) kinderen: het roer moet om” op 25 september in Arnhem. Maar liefst 15 sprekers spraken over onderwerpen die varieerden van blended diet tot voedingszorg na ontslag uit het ziekenhuis. De overkoepelende boodschap: voedingszorg voor zieke kinderen kan beter en er is tevens winst te behalen met gezonde, duurzame voeding in de zorg en een gezonde leefstijl van kinderen.
from 9:30 AM to 5:00 PM
In deze sessie praten dr. Aline Sprikkelman (kinderarts-allergoloog, UMCG) en dr. Berber Vlieg-Boerstra (allergie diëtist-onderzoeker, OLVG, Rijnstate ziekenhuis, Vlieg & Melse Diëtisten) u bij over koemelkallergie.
In deze webinar zullen de verschillende vormen van niet IgE-gemedieerde koemelkallergie besproken worden, evenals handvatten in de praktijk om het onderscheid tussen een IgE-gemedieerde allergie en andere problematiek te kunnen maken.
Koemelkallergie en functionele maagdarmklachten bij kinderen komen veel voor, zowel afzonderlijk als in combinatie. De diagnose en de behandeling hiervan is het topic van de vijfde en laatste in de serie webinars van Nutricia Campus in de zomer van 2020. Het interactieve webinar “CMA and functional gastrointestinal complaints in infants”, was op 13 juli 2020 live via Nutricia Campus te volgen. Moderator: Prof Anna Nowak.
De darmmicrobiota hebben een nauwe relatie met de ontwikkeling van het immuunsysteem en daarmee ook met de manifestatie van bijvoorbeeld voedselallergieën. Verschillende factoren hebben invloed op de samenstelling van de darmmicrobiota. Zo speelt voeding een grote rol. Er lijkt een speciale rol weggelegd voor pre-, pro- en synbiotica in moedermelk en hier wordt op ingespeeld middels de nieuwe generatie flesvoeding. Dat bleek tijdens het interactieve webinar “Synbiotics in allergy management”, dat op 2 juli live via de Nutricia Campus te volgen was. Moderator: Dr Rosan Meyer.
In deze webinar kwamen experts aan het woord over de effecten van moedermelk op de darmmicrobiota van een zuigeling, de opbouw van tolerantie voor koemelkeiwitten en het gebruik van synbiotica in flesvoeding in de prakijk.
Wat is rol van pre- en synbiotica in flesvoeding van kinderen met een koemelkallergie? Deze vraag staat centraal in het interactieve webinar “Gut and Immune Health”, dat op 24 juni 2020 live via Nutricia Campus te volgen was. Moderator: Dr Rosan Meyer.
Van kieskeurige eter tot een kind met ARFID: wat zijn de verschillen, wat is de relatie met de voedingstoestand en groei en welke adviezen geef je ouders? Het kwam allemaal aan bod tijdens het interactieve webinar ''The spectrum of picky eating'', dat op donderdag 18 juni 2020 live via Nutricia Campus te volgen was. Moderator: Dr. Rosan Meyer.
Nutricia Satellite Symposium WISC/WAO 2020 virtual meeting
In driekwartier praten we je bij over de rol van voeding tijdens de eerste 1000 dagen, het belang van borstvoeding, bespreken we verschillende feiten en fabels over zuigelingenvoeding en delen we de laatste innovaties.
Ernstig ziekte kinderen hebben vaak klachten die duiden op intolerantie voor (enterale) voeding. Hoe komt dat en welke voeding is dan het meest geschikt? Dat wordt besproken in het interactieve webinar “When whole protein feeds are not tolerated”, dat op 8 juli 2020 live via Nutricia Campus te volgen was. Moderator: Chris Smith.
Lees hier de folder 'Nutrition Essentials: Oncology' om meer te weten te komen over onderwerpen die de zorg en het welzijn van kankerpatiënten kunnen verbeteren.
Tijdens de MONDAY Masterclass PG-SGA op 7 november j.l. werden diëtisten uit de eerste-, tweede- en derde lijn getraind in het gebruik van de Patient-Generated Subjectieve Global Assessment als instrument voor screening, assessment, triage en monitoring van het verloop in de voedingstoestand. Prof. Dr. Harriët Jager-Wittenaar gaf tijdens de MONDAY Masterclass PG-SGA een verdiepende lezing over de rationale achter de PG-SGA, de wetenschappelijke onderbouwing en toepassingsmogelijkheden in de praktijk.