Onderwerpen in dit artikel:

De Gezondheidsraad adviseert om volgens een meer plantaardig en minder dierlijk voedingspatroon te eten. Uit onderzoek blijkt dat een groeiend percentage van de bevolking om diverse redenen de voorkeur geeft aan een meer plantaardig voedingspatroon. Op dit moment is 55% van de Nederlanders flexitariër en dit percentage groeit gestaag.


Steeds meer jonge ouders willen duurzame keuzes maken. Ze doen hun best om onze wereld te behouden voor de toekomstige generaties. Zij hebben behoefte aan duurzame producten en kiezen steeds vaker voor een flexitarisch eetpatroon, ook voor hun baby.1

Dit streven van ouders sluit aan bij het advies van de Gezondheidsraad: eet volgens een meer plantaardig en minder dierlijk eetpatroon.2 Een recente studie onder Europeanen laat zien dat 37% van de consumenten zichzelf als flexitariër, vegetariër of veganist ziet.1 In Nederland is 55% flexitariër3 en dit percentage groeit gestaag.

Voor een baby blijft moedermelk de gouden standaard en het past binnen een duurzame keuze. Maar voor ouders die geen borstvoeding meer (kunnen) geven en een meer plantaardige voeding willen voor hun kind, is er nu Nutrilon Melk & Plantaardig*. Dit is onze eerste combinatie van melk- en plantaardige ingrediënten. De verpakking is volledig recyclebaar en Nutrilon Melk & Plantaardig wordt gemaakt met 30% minder CO2 uitstoot**. Hieronder leest u meer.

*NutrilonMelk & Plantaardig bevat meer plantaardige ingrediënten in vergelijking methet reguliere Nutrilon assortiment. De samenstelling van zuigelingenvoedingmoet voldoen aan wettelijke eisen. **Ten opzichte van het reguliere Nutrilon assortiment.

Volledig assortiment Nutrilon Melk & Plantaardig

Nutrilon Melk & Plantaardig is verkrijgbaar als Volledige Zuigelingenvoeding 1 (0-6 maanden), Opvolgmelk 2 (6-12 maanden) en als Dreumesdrink 1+ (vanaf 1 jaar).

Nutrilon Bio

Met de kennis van meer dan 125 jaar Nutricia onderzoek en met een team van meer dan 300 wetenschappers in Nederland is Nutrilon Bio in ons eigen Research Center in Utrecht ontwikkeld. Nutrilon Bio is anders dan onze andere flesvoedingen omdat de ingrediënten een biologische oorsprong hebben.

Nutrilon Bio bevat:

  • Ingrediënten van biologische oorsprong
  • Onze geavanceerde prebiotische vezelmix scGOS:lcFOS 9:1
  • Naast DHA ook AA in eenzelfde ratio als in moedermelk
  • Zonder toegevoegde palmolie

Deze unieke mix van ingrediënten, die wordt onderbouwd door meer dan 40 studies en 90 publicaties, ondersteunt het immuunsysteem vanuit de darm van flesgevoede baby.
Sommige ouders vinden het fijn om uitsluitend biologische producten te gebruiken. Wij zijn de enige Nederlandse biologische flesvoeding met een probiotische vezelmix.