Onderwerpen in dit artikel:

Een duurzame benadering van flesvoeding: Omdat ieder stapje telt Al sinds 1896 maakt Nutricia voeding voor jong en oud. Dit erfgoed brengt een verantwoordelijkheid met zich mee. Nutricia verbetert graag de impact op de wereld zodat ook nieuwe generaties kunnen genieten van onze mooie planeet. Niet voor niets is de missie van moederbedrijf Danone ‘One Planet. One Health’.


Nutrilon Melk & Plantaardig

Met de visie van Danone – One Planet. One Health – in gedachten, is Nutrilon Melk & Plantaardig ontwikkeld. Om de voetafdruk van Nutrilon Melk & Plantaardig te kunnen verlagen, heeft Nutrilon Melk & Plantaardig:

1) Een recyclebare verpakking

  • De premium verpakking is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ook 100% recyclebaar.

2) Duurzamere ingrediëntkeuzes

  • Naast 40% melkeiwit is gekozen voor 60% (geïsoleerd) soja-eiwit.
  • DHA is afkomstig uit duurzaam geproduceerde algenolie in plaats van visolie. Dit belast het milieu minder en is visvriendelijk.
  • Er is geen palmolie toegevoegd.
  • De soja wordt verkregen uit Azië. De soja is non-GMO dus niet genetisch gemodificeerd en voldoet aan strenge EU-wetgeving.

Mede door bovenstaande keuzes behalen we 30% minder CO2-uitstoot per verpakking.*

Wat doet Nutricia nog meer op het vlak van duurzaamheid?

Nutricia is constant bezig met duurzaam ondernemen, met oog voor mens, maatschappij en milieu. Dat Nutricia sinds begin 2021 officieel een B-corp is, toont dat wij op de goede weg zijn. En daar zijn we trots op. Gecertificeerde B Corps zijn bedrijven die zich aantoonbaar inzetten om een meer inclusieve en duurzame economie op te bouwen. Ze voldoen aan de hoogste geverifieerde normen van sociale en milieuprestaties, transparantie en verantwoordingsplicht. Andere gecertificeerde bedrijven in Nederland zijn onder andere Tony’s Chocolonely, Dopper en Triodos bank. Het certificaat is voornamelijk een bewijs van transparantie en verantwoording. Zo moeten we bij elke beslissing rekening houden met het effect ervan op onze werknemers, klanten, leveranciers, de samenleving en het milieu. En zo dragen we bij aan een betere wereld. Dat past perfect bij onze missie ‘One Planet. One Health’.

Borstvoeding is de beste voeding voor baby’s. Nutrilon Melk & Plantaardig is een zuigelingenvoeding op basis van melk en soja. *Ten opzichte van het reguliere Nutrilon assortiment.