Onderwerpen in dit artikel:

Bij het overschakelen op flesvoeding ontstaan vaak vragen bij ouders. Wat zijn de verschillen tussen flesvoedingen? Welke flesvoeding past het beste bij hun baby? U als professional kunt ze op weg helpen. Daarvoor is het handig om te weten wat er speelt bij de ouders.


Informatie over flesvoeding is beperkt

Borstvoeding is de beste voeding voor elke baby. Maar er kan een moment komen waarop de moeder geen borstvoeding meer kan of wil geven. Wie wel eens in een supermarkt of drogist naar het schap met flesvoedingen heeft gekeken, begrijpt dat de moed je als jonge ouder dan in de schoenen kan zakken. Zoveel soorten en zoveel keuze! Veel ouders (66%) raadplegen het internet om informatie te vinden over flesvoeding, maar i.v.m. de wetgeving is informatie over flesvoeding voor ouders beperkt. Ouders willen echter wel weten welke voeding het beste bij hun kind past. U bent de aangewezen persoon om ouders te voorzien in het geven van betrouwbare en objectieve informatie. Zo kunt u ouders geruststellen en ondersteunen.

Ouders zijn onzeker

Wie ouders wil ondersteunen in het maken van de juiste keuze moet zich goed realiseren dat de huidige generatie ouders echt anders is dan die van enkele tientallen jaren geleden. Ouders van nu willen graag het perfecte plaatje, zoals verloskundige Marjolein Maas dit zo mooi in haar blog beschrijft. En houd er rekening mee dat bijna elke ouder elke vraag die ze u stellen al aan dr. Google gesteld heeft.

Lees meer

Borstvoeding is de beste voeding voor baby’s. Deze informatie is uitsluitend bestemd voor (para)medici. • Juni 2021