Onderwerpen in dit artikel:

Borstvoeding is de gouden standaard en de beste voeding voor elk kind. Flesvoeding is ontwikkeld om alle kinderen die om de een of andere reden geen borstvoeding (kunnen) krijgen toch optimaal van voedingsstoffen te voorzien. Veel is daarbij wettelijk vastgelegd, maar toch is niet elke flesvoeding hetzelfde.


Borstvoeding is de beste voeding voor elke baby. Maar er kan een moment komen waarop de moeder geen borstvoeding meer kan of wil geven. Dan staan de ouders voor de keuze van flesvoeding. Dat roept vragen op. Omdat borstvoeding de voorkeur heeft, is informatie over flesvoeding voor ouders beperkt. Dit maakt het voor ouders lastig om de verschillen te zien. Ouders willen echter wel weten of er een verschil is, wat het verschil is en welke voeding het beste bij hun kind past. Het wordt aanbevolen flesvoeding alleen te gebruiken op advies van een gezondheidsprofessional, ouders hebben hierdoor behoefte aan uw deskundig advies. De adviserende rol van u als professional is daarom onmisbaar!

Het verschil tussen flesvoedingen

Het lijkt misschien allemaal hetzelfde, maar toch zijn er wezenlijke verschillen tussen flesvoedingen. Wettelijk is er vastgelegd wat er minimaal in kunstvoeding moet zitten. Toch is niet elke voeding hetzelfde. Er is namelijk niet alleen wettelijk vastgelegd wat erin MOET zitten maar ook wat erin MAG zitten. En juist die laatste ingrediënten maken het verschil.

Onze investering

Nutricia doet voortdurend onderzoek naar onder andere de samenstelling van moedermelk. Wij doen deze investering omdat we onze voedingen en onze ondersteuning steeds verder willen verbeteren. Onderzoek naar moedermelk leert ons dat moedermelk veel meer ingrediënten bevat dan er wettelijk minimaal in flesvoeding moeten zitten. Juist de toegestane ingrediënten, die niet verplicht zijn – zoals prebiotische vezels, HMO’s en bepaalde vetzuren- maken het verschil tussen de diverse flesvoedingen.

In ons eigen research centre werken dagelijks honderden onderzoekers om onze producten en services te verbeteren gebaseerd op de nieuwste inzichten en ontwikkelingen. Bekijk hier een virtuele rondleiding.

“Wij geloven dat de juiste voeding en ondersteuning een wezenlijke bijdrage leveren aan gezondheid en welzijn.”
Nutrilon_HCP_Landingspagina_Visuals_04_Blauw_Tools_Liggend

Lees meer

Ons verhaal

Vanuit Nutricia geloven we dat de juiste voeding en support ieders gezondheid en welzijn ten goede komt. Al vanaf de eerste 1000 dagen zijn wij er, en in alle levensfasen daarna. Ruim 120 jaar geleden begon de rijke geschiedenis van Nutricia in Zoetermeer met gespecialiseerde zuigelingenvoeding. Innovatie staat voorop, met moedermelk als grootste inspiratiebron.

Borstvoeding is de beste voeding voor baby’s. Deze informatie is uitsluitend bestemd voor (para)medici. • Maart 2021